вівторок, 12 квітня 2022 23:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія-чума та плач за жертвами зґвалтування: художниця створює емоційні картини війни
5

Робота, присвячена боротьбі за свободу у війні з загарбниками
Фото: Марія Лонюк
Робота: "Разом ми сила!" "За кожним українцем стоїть ціла країна", - написала Марія Лонюк
"Матка «российского мира» Харчується мізками росіян, живе допоки вони добровольно їх віддають", - підписала роботу художниця
Робота "Пастка миру". "Що значить «мы за мир» з вуст країни яка напала? Нічого. Це чисте лицемірство щоб відбілити свої закривавлені руки", - написала мисткиня
Робота, присвячена жертвам окупантів у Бучі, Ірпені, Гостомелі

Київська художниця Марія Лонюк створює емоційні картини, які активно поширюють користувачі мережі. На них - біль і водночас сила українського народу під час вторгнення країни-агресорки Росії. Мисткиня створює щемливі образи українців, а також показує справжню сутність росіян.

Так, на одній із робіт Марії - Росія постала чумою, яка нападає на мирних людей.

"Роcія як чума, що суне по нашим землям та знищує все людяне. Все, до чого її липкі руки можуть дотягтися, вона намагається вбити, а те що не може вбити, вона ламає, краде, паплюжить", - підписала роботу художниця.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Mariia Loniuk (@art.malon)

Найбільшої популярності в мережі набула робота Марії із дівчиною в українському вбранні, яка кричить і плаче. Українка сидить серед трупів, які вкривають землю. Картину Марія створила в пам'ять про закатованих безневинних жертв у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо сказати про любов тим, чиє життя забрала війна" - художниця створює ілюстрації з "душами" загиблих

"Буча. Ірпінь. Гостомель. Хочеться кричати", - підписала мисткиня.

Автор: Марія Лонюк
  Робота, присвячена жертвам окупантів у Бучі, Ірпені, Гостомелі
Робота, присвячена жертвам окупантів у Бучі, Ірпені, Гостомелі

Нова робота Марії також емоційна й тремтлива. Мисткиня присвятила її дівчатам, які стали жертвами сексуальної наруги з боку армії ворога.

"Для дівчат які стали жертвами зґвалтування під час війни. Ось тут аккаунт @womenhelpua де можуть надати допомогу", - підписала Марія Лонюк.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Mariia Loniuk (@art.malon)

Музикант, художник Юрій Журавель створює карикатури, у яких висміює армію ворога. Так, одна з найвідоміших робіт митця - карикатура з російськими солдатами, яких з неба посипають насінням. Так лягають в землю. Художник підписав картинку: "Скільки разів вам казала, що не "на", а "в Україну". Розмову з Юрієм Журавлем можна почитати тут.

Зараз ви читаєте новину «Росія-чума та плач за жертвами зґвалтування: художниця створює емоційні картини війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі