пʼятниця, 16 грудня 2011 19:05

Роман Володимира Рутківського провокує жадобу до подорожей

Роман Володимира Рутківського провокує жадобу до подорожей

Роман дитячого письменника Володимира Рутківського "Сині води" потрапив до фіналістів цьогорічної літературної премії "Книжка року Бі-Бі-Сі". Він позмагається за першість з чотирма іншими книжками. Про результати конкурсу повідомлять 23 грудня.

"Це роман про битву між українсько-литовським військом та татарською ордою на Синіх Водах 1362-го року, - каже Рутківський. - Про цю подію українці практично не знають і, здається, не поспішають знати. А наші пращури були першими, хто в історії поневолених народів завдали нищівної поразки татаро-монголам", - розповів Рутківський.

Головним героєм роману є полководець Дмитро Боброк-Волинський.

"Сучасники наділяли його рисами волхва та характерника. Ніби він прокрадався вовком до татарського хана і вивідував все, що його цікавило. Це історичний роман-дилогія з виразними елементами детективу і вкрапленням містики та іншої цікавої чортівні. Під час написання орієнтувався на молоде покоління. Хоча книга буде цікава усім від 8 до 108 років. Після "Синіх вод" у читачів може виникнути жадоба до подорожей та лицарських поєдинків", - вважає письменник.

8 грудня рейтинг "Книжка року" назвав "Сині води" кращою книжкою для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Роман Володимира Рутківського провокує жадобу до подорожей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі