четвер, 29 листопада 2012 16:11

Радіоведучий Сєва Новгородцев презентував у Києві свій авторський проект
10

Фото: Фото: Катерина Гончарова

27 листопада у столичному ресторані "Дежавю" легендарний російський радіоведучий ВВС, кавалер ордену Британської імперії 72-річний Сєва Новгородцев презентував свій авторський проект "Обережно, люди!".

Його програму транслюватимуть у будні о 10.30 та о 18.30 на радіо Rocks. Вона виходитиме у вигляді авторського аудіоблога Новгородцева.

До приїзду в Україну радіоведучий був у Києві ще 22 роки тому. В день презентації ведучі Соня Сотник та Сергій Кузін провели ефір не на радіостанції, а з ресторану. Зустрітися з відомим радіоведучим мали змогу всі його шанувальники, які вмістилися в залі. Ведучі та фани спілкувалися з Новгородцевим більше трьох годин. За словами самого ведучого, ціль проекту - говорити про теми, які близькі думаючим людям.

"Моя передача - це хроніка звичаїв. Але будь-яке визначення заганяє ідею в якісь рамки, тому я пишу про те, що зачепило мене в цей день. В одному польському журналі багато років тому я побачив коротку анотацію на фільм. Там було написано "детективка з моралькою". Ось і для мене "моралька" - невід'ємний елемент проекту "Обережно, люди!" - у ньому я намагаюся розповісти щось про виховне так, аби слухач не помітив, що його виховують", - розповів ведучий.

Сергій Кузін і Соня Сотник зізналися, що були у захваті від спілкування з Новгородцевим.

"Не буду приховувати, я спілкувався з величезним інтересом. На таких людях тримається світ. Сєва - дуже мудрий і відкритий. Це не може не привертати увагу, - каже Сергій.

"Знаєте, якби мені у 75-му сказали, що настане ранок, який я проведу в компанії Сєви Новгородцева, я би відповів: скоріше я побачу день, коли полечу в космос на власній ракеті. Настільки це здавалося нереальним", - поділився враженнями один із гостей прямого ефіру.

Після ефіру ведучі Соня Сотник і Сергій Кузін вручили Новгородцеву подарункове видання "Енеїди" Котляревського.

Радіопередачі Сєви Новгородцева за радянських часів вважали мало не єдиним засобом інформації про зарубіжну музику. Випуски записували на магнітофонні плівки, а тексти перечитували ентузіасти. 1975 року Новгородцев виїхав із Радянського Союзу. Мешкав в Італії, Австрії. Із 1977 року живе в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Радіоведучий Сєва Новгородцев презентував у Києві свій авторський проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі