вівторок, 27 листопада 2012 06:30

Роботи Анатолія Ганкевича нагадують мозаїку

Автор: фото з сайта www.facebook.com
 

— Зобразив тенісисток, які ніби купаються в щасті. Бо тенісистки — це мрія кожного чоловіка, — розповідає про свою картину "Жага катарсису" одеський художник Анатолій Ганкевич, 47 років. 24 листопада в Одеському художньому музеї відкрилася його виставка "Умови вибуху".

— Довго вмовляв свою знайому, модельєра Аню Октябрь, щоб була натурницею. Позувала мені не оголеною. Усе що треба, я ж можу домалювати. Вона спортом не захоплюється. Вибрав Аню, бо сподобався її типаж — колір шкіри, кучері. У неї такий образ — трохи дитячий і є щось від принцеси. Зобразив її двічі.

Картина має розмір 195х295 см. Роботи Анатолія Ганкевича нагадують мозаїку. Художник використовує тільки фарби.

— Це імітація мозаїки. Спочатку я наношу товстий шар фарби. Потім розкреслюю все полотно на шматки. Далі як у дитячій розфарбовці, замальовую мазками кожен зі шматків.

Над проектом художник працював два роки.

— Виставка присвячена інформаційному вибуху, який почався 1965-го, тоді коли я народився. У своїх картинах я ніби прослідковую історію цього вибуху.

Зараз ви читаєте новину «Роботи Анатолія Ганкевича нагадують мозаїку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі