пʼятниця, 01 березня 2013 10:17

Провокативний художник Вася Ложкін привіз у Львів "Мартовскіх котів"
14

Фото: Фото: Маріан Стрільців

28 лютого відкрили виставку "Мартовскіє коти" російського провокативного художника Васі Ложкіна у львівському музеї сучасного мистецтва "Сало".

Справжнє ім'я - Олексій Куделін. Митець родом із Солнечногорска, у Московській області. У 2008-му взяв собі творчий псевдонім Вася Ложкін і почав малювати картини. Створив більше тисячі акрилових картин. Малює провокативні картини з мультяшними людьми та тваринами - котами, зайцями, козлами. Співає у бенді "Ебонітовий колотун", веде Живий журнал в інтернеті.

Ложкін приїхав до Львова всього на один день. Привіз більше 60 принтів робіт різного розміру. На картинах коти у різних сферах життя. Усі вони - герої вигаданого автором містечка Кобилозаводська. Є летючі кішки, кіт-бізнесмен, кіт-бандит. Найбільше рудих.

"По спеціальності працював помічником юриста, будівельником, методистом. Найкрутіша робота - мийник склотари на пункті прийому. Під ванною стоїть величезна пічка, засипаний пральний порошок і руками мусиш мити пляшки. Тоді почав малювати злобні картинки на кусках картона. Кров, психи, всякі. Потім перестав. На котів, тварин різних переключився. Ідеї самі лізуть у голову - в дорозі, дома, на зустрічах", - каже художник.

Найдорожчу картину Ложкін продав у Росії за п'ять тисяч доларів. Роботи часто дарує друзям і знайомим. Каже, у Росії є художники, які перемальовують і продають його роботи.

"Я навіть купив одну. Халтурно зроблено, але я не ображаюся. Це значить що я популярний, раз мене копіюють. Прикольно лазити по інтернету, а замість аватарок у людей - твої картини" - каже Ложкін.

Триватиме виставка до 23 березня.

Зараз ви читаєте новину «Провокативний художник Вася Ложкін привіз у Львів "Мартовскіх котів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі