пʼятниця, 01 березня 2013 05:30

"Гості думають, що рибки намальовані"

Львів'янин Мирон Хом'як ставить акваріуми. Місяць тому робив акваріум-картину в особняку біля Львова.

— Я вставляв акваріум у стіну. Будівельники зробили наскрізну нішу в стіні між вітальнею й коридором. Обшили гіпсокартоном. Художник намалював на стіні тропічних риб, морських зірок і корали. А я вставив акваріум із живими рибками, — розповідає Мирон Хом'як, 32 роки.

На задню стінку наклеїв плівку з фото морських глибин. Дно засипав морським піском, штучними коралами та галькою. 300-літрову ємність наповнив справжньою морською водою. Заселив чотирьох червоних дискусів. Акваріум обійшовся господарю у 8 тис. грн.

— Гості спочатку думають, що акваріум намальований, як і картина. Бо переднє скло акваріума — врівень зі стіною. Потім помічають, що рибки плавають.

Інший замовник захотів акваріум в стіну над канапою. Замовив для нього позолочену рамку. Запустив маленьких декоративних акул.

— 10 років тому дно акваріумів прикрашали керамічними замками, уламками кораблів, амфорами. Одна клієнтка в Києві поклала на дно скриньку з прикрасами. Золоті персні, ланцюжки і сережки мали виглядати ніби скарби затопленого корабля. Хвалилася акваріумом перед гостями. Якось телефонує: пропала сережка. Коли я чистив акваріум, знайшов сережку в піску. Рибка закопала, — розповідає Хом'як.

Ємності вбудовують так, щоб виступали на 5-10 см з іншого боку стіни. Крізь щілину їх чистять, підсипають корм.

— Морські акваріуми обходяться дорого. Воду раз на місяць міняють. Дешевше зробити прісноводний акваріум. Оформити під морський і заселити яскравих рибок.

250

гривень на місяць обійдеться утримання акваріума на 300 л. У суму входить плата за очистку та заміну води спеціалізованою фірмою.

Астронотуси відбирали корм у піраній

В один акваріум варто селити риб одного виду та розміру.

— Якось поскаржилася жіночка, що через тиждень золоті рибки залишилися без хвостів і плавників, — розповідає акваріуміст 38-річний Андрій Дзюбик. — Вона пустила до них синього півника. Півник — бійцівська риба. Відкушує сусідам хвости, плавники. Інший чоловік поставив у сауні акваріум із піраніями. Годував їх мальками. Одного разу запустив астронотусів. Вони виросли, кусали піраній, відбирали корм. Піранії подохли.

Зараз ви читаєте новину «"Гості думають, що рибки намальовані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі