четвер, 25 листопада 2010 11:38

Премію Сервантеса отримала третя жінка за всю історію (ФОТО)

Лауреатом премії Сервантеса в сфері літератури іспанською мовою за 2010 рік стала 85-річна іспанська письменниця Ана Марія Матуте.

Матуте стала третьою жінкою, удостоєною премії Сервантеса, яка присуджується з 1976 року. Сума премії складає 120 тисяч євро.

Письменниця, якій зараз 85 років, написала свій перший роман "Маленький театр" у віці 17 років. Серед її найбільш відомих творів - роман "Сім'я Абель", "Свято на північному заході", "Мертві сини", "Забутий король Гуду".

Багато своїх книг вона присвячує темам, пов'язаним з Громадянською війною в Іспанії. Ще однією улюбленою темою Матуте є діти. За дитячий роман "Один крок босоніж" вона була удостоєна Національної премії з дитячої літератури.

Матуте - член Іспанської Королівської академії з 1996 року, володарка багатьох престижних національних премій, зокрема премії "Планета". Її книги перекладені 23 мовами, зокрема і російською.

РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Премію Сервантеса отримала третя жінка за всю історію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі