пʼятниця, 25 серпня 2023 13:00

Премʼєру найочікуванішого фантастичного фільму року перенесли

Премʼєру найочікуванішого фантастичного фільму року перенесли
"Дюна" – амбітний високобюджетний фільм за романом Френка Герберта. Фото: instagram.com/tchalamet

Премʼєру фінальної частини найочікуванішого фантастичного фільму року "Дюна 2" Дені Вільньова перенесли на 15 березня 2024-го.

Кінокомпанія Warner Bros та продюсерська компанія Legendary Entertainment вирішили відкласти вихід фільму на чотири місяці через страйк сценаристів та акторів Голлівуду, повідомляє Variety. Спочатку "Дюну 2" планували показати цієї осені – 3 листопада 2023 року.

"Імовірно, через те, що фільм не зміг би досягти повного касового потенціалу без реклами з зірковим акторським складом, його вихід перенесли. Студія та продюсерська компанія вважають, що актори Тімоті Шаламе, Зендая, Остін Батлер, Флоренс П'ю та Крістофер Вокен встигнуть взяти участь у маркетинговій кампанії, яка має стартувати у вересні", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Барбі" зібрав рекордну суму усього за 17 днів у прокаті

Сценаристи та актори Голлівуду страйкують через низку питань, зокрема, через напругу із виплатами від Netflix та інших стримінгових платформ.

Сиквел "Аквамен і загублене королівство" також можуть перенести через страйки у Голлівуді.

Конфлікт між Гільдією сценаристів США та Альянсом продюсерів кіно і телебачення виник ще у 2007-2008 роках. Але цього разу вони страйкують не лише задля підвищення зарплат, а й щодо використання штучного інтелекту у фільмах та серіалах. Сценаристи наполягають на тому, аби штучний інтелект залишався лише інструментом, а не заміщав авторські тексти та робочі місця співробітників.

"Дюна" – високобюджетний фільм за одноіменним романом Френка Герберта.

Режисером другої частини залишився Дені Вільньов, який зумів розвіяти прокляття "Дюни" – йдеться про низку невдалих екранізацій в історії. Навіть імениті режисери не змогли показати цю легенду цікаво та якісно для глядача.

Очікувано, всі зірки з першої частини стрічки залишилися на місці – глядачі побачать Тімоті Шаламе, Зендею, Ребеку Фергюсон, Оскара Айзека, Дейва Батісту та багатьох інших.

Зараз ви читаєте новину «Премʼєру найочікуванішого фантастичного фільму року перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі