середа, 24 липня 2013 11:27

"Погана зачіска, одяг без смаку і такий легкий наліт засранства" - що подивитися в літніх кінотеатрах
5

Термінатор
Небо над Берліном
Карти, гроші та два стволи, що димлять
Великий куш
Відступники

Головне за тиждень в столичних кіноклубах - що не можна пропустити з 24 по 28 липня на думку Gazeta.ua. Нині саме сезон літніх кінотеатрів, тому на вечірні кіносеанси доречно піти до річки, в парк або літню терасу. Тим паче, що цього тижня у кінопрограмі імениті режисери - Вім Вендерс, Мартін Скорсезе та Гай Річі.

Небо над Берліном

Цей фільм-притча мабуть один з найвідоміших стрічок одного з найкращих режисерів сучасного світового кіно Віма Вендерса. За сюжетом два ангели, Даміель і Кассіель, які здатні читати думки людей, спускаються з небес у сучасний Берлін. Даміель закохується в дівчину-циркачку Маріон і через це втрачає свої крила і безсмертя. Саме з його "падінням" фільм стає кольоровим (перші 90 хвилин стрічка чорно-біла).

Краще ніж сказав сам режисер про стрічку і бути не може: "Звичайно, я не хотів робити фільм лише про місце. Берлін. Я бачив фільм про людей - людей в Берліні - тих, перед ким стоїть питання: як жити?"

24 липня у літньому кінотеатрі в "Експоцентрі України" (пр-т Академіка Глушкова, 1, початок о 20:30)

Відступники

У 2006-му році кримінальний триллер Мартіна Скорсезе отримав "Оскара" як кращий фільм року. У стрічці є все - і в міру напруги, і зірковий склад акторів (Леонардо Ді Капріо, Метт Деймон, Джек Ніколсон), і брутальність життя, і специфічний "злодійський гумор".

"Погана зачіска, одяг без смаку і такий, знаєте, легкий наліт засранства" - власне стрічка про те, як змінюються два кращих випускників поліцейської академії - перш за все внутрішньо. Як їм доводиться пристосовуватися до оточуючих їм умов. Один з них - агент мафії в рядах правоохоронних органів, інший - "кріт", закинутий у мафію. Кожен вважає своїм обов'язком виявити і знищити супротивника.

27 липня у "Арт-клубі 44" (вул. Хрещатик, 44-б, початок о 19:00)

Великий куш

"Будеш багато думати - погано закінчиш" - у стрічці дуже багато героїв - і аферисти, і ганстери, і дрібні грабіжники, і боксери, і букмекери - весь цей різношерстний лондонський люд крутиться навколо крадіжки величезного діаманту. В одному з коментарів режисер заявив, що не для того це кіно зроблене, щоб щось розплутати, а для того, щоб все сплутати і змішати.

Хоч картині і закидають, що скандальну популярність вона отримала через велику кількість ненормативної лексики та жорстоких сцен, але навіть такий банальний сюжет Гаю Річі вдалося обіграти доволі комічно.

Карти, гроші та два стволи, що димлять

Щоб не казали кінокритики (мовляв, це "легка версія" Тарантіно) стосовно дебютної стрічки Гая Річі, у цій брутальній комедії йому вдалося вибудувати власний авторський стиль. Він зумів поєднати і британський сарказм і колючий гумор.

- Наскільки вони круті?

- Та ти на це не дивися.

- На Гітлера також не дивилися.

Якщо коротко, то це історія чотирьох простих хлопців, які заборгували гроші мафії: "У кого немає готівки, буде ридати непристойно"

27 липня Pespsi Night Cinema влаштовує ніч фільмів Гая Річі (на пляжі в Парку Дружби народів, о 22:00, вартість - 40 грн. У випадку дощу показ переносить в приміщення Малої Опери).

Термінатор

Сюжет цього культового фантастичного триллера Джеймса Кемерона з Арнольдом Шварценеггером у головній ролі відомий кожному. Про це може свідчити хоча б те, що фраза "Я повернуся" ("I'll be back") за версією American Film Institute займає 37 місце в списку "100 кращих цитат з художніх фільмів".

За словами режисера, ідея фільму приснилася йому під час хвороби. Працюючи над фільмом "Піраньї-2" в Римі в 1981 році, Кемерон захворів лихоманкою, і в маренні йому привидівся чоловік з червоним оком, який переслідує дівчину.

28 липня у літньому кінотеатрі в культурному центрі LabGarage (вул. Велика Житомирська 38б, початок о 21:00, вартість - 10 грн.)

Зараз ви читаєте новину «"Погана зачіска, одяг без смаку і такий легкий наліт засранства" - що подивитися в літніх кінотеатрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі