середа, 12 вересня 2012 11:42

На вікторіанській картині знайшли фалічний символ

Автор: Фото: commons.wikimedia.org
  "Ізабелла" написана в радісних світлих і прозорих тонах, що не сподобалося ні глядачам, ні критикам
"Ізабелла" написана в радісних світлих і прозорих тонах, що не сподобалося ні глядачам, ні критикам

Один з кураторів галереї "Тейт Британ", де зараз проходить грандіозна виставка прерафаелітів, доктор Керол Джейкобі (Dr Carol Jacobi) виявила на ранній картині Джона Еверетта Міллеса "Ізабелла" фалічний символ.

Якщо подивитися на персонаж на першому плані, з витягнутою ногою і щипцями для горіхів в руках, а потім звернути увагу на тінь, яка лягає від щипців на скатертину, то його можна легко побачити.

На думку Джейкобі, це показує, як однобоко ми сприймаємо вікторіанське суспільство й мистецтво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лондонській галереї голі жінки зображають богинь з картин Тиціана

Міллес був "золотим хлопчиком" Королівської академії і в той же час новатором та дуже сміливим художником. Доктор Джейкоби вважає, що це зображення є символом неконтрольованої мастурбації і тривоги, яку вона викликає.

Такі образи в той час були відомі, вони були частиною медичних праць, які застерігали від онанізму. Картина "Ізабелла" була написана Міллесом в 1848 році за мотивами вірша Джона Кітса, який в свою чергу надихався одним із сюжетів "Декамерона" Бокаччо.

Зараз ви читаєте новину «На вікторіанській картині знайшли фалічний символ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі