пʼятниця, 18 жовтня 2013 22:54

"Має гострий розум. Діалог тримає, як у пінг-понг грає", - Дмитро Капранов про лідера гурту "Ot Вінта!"

"Має гострий розум. Діалог тримає, як у пінг-понг грає", - Дмитро Капранов про лідера гурту "Ot Вінта!"
Фото: Катерина Гончарова

Видавці брати Капранови і лідер рівненського гурту "Ot Вінта!" Юрій Журавель познайомились на конкурсі, під час якого музиканти грали кавери на відомі пісні. Про це у коментарі для Gazeta.ua розповів письменник і видавець Дмитро Капранов.

"Ми із братом колись були у складі жюрі на одному пісенному конкурсі. Останніми виступали "От Vinta". "Love me do" від Бітлз заспівали як "Не піду". Пісню вони не повторювали, а показали в композиції свій характер. І так своєрідно заспівали, по-іншому. Ми дуже зраділи і дали їм перший приз. А призом були квитки на концерт Мак Картні. Хлопці страшенно потім намокли", - згадує Капранов.

"Юрій Журавель — майстер на всі руки. Гурт його — страшні трудоголіки. Є такі, що вичікують якихось проектів, а ці ввесь час працюють. Дуже непосидючі хлопці. Все у Юри добре вдається. Навіть не знаю, як".

"Пам'ятаю, коли Юрку виповнювалося 40, він не знав, святкувати чи ні. Бо знаєте, багато хто відзначати 40-річчя не радить, а інші, навпаки, попри все святкують. Так от, ми вирішили його якраз на день народження вкрасти, щоб не мав побоювань, чи святкувати. Приїхали до нього і сказали: "У тебе 5 хвилин на збори". Він взяв речі, ми поїхали на три дні на Дністер. На кордон Франківщини і Буковини. Співали, грали на гітарі. Всі йому дзвонили, питали, де його знайти. А він усім відповідав: "Мене вкрали Капранови". Це загалом була подорож вільних людей, яким байдуже, що буде завтра. Юрій нам був дуже вдячний, що витягли його, аби забрати від необхідності святкувати. Повернули його туди, де і взяли", - жартують брати.

"Журавель - завжди несподіваний. Має гострий розум. Діалог тримає, як у пінг-понг грає. Ти йому закидаєш, а він завжди подає в несподіваний кут. Не дає заснути ні розуму, ні емоціям. За це його дуже ціную і поважаю. Побажав би йому, щоб оце "журавляцтво" його ніколи не відпускало, бо це - його основний мотор".

Нагадаємо, днями у галереї "Мінус 4" відкрили першу персональну виставку карикатур Юрія Журавля, на якій представлені роботи різних років автора. В тому числі — малюнки Журавля для книги братів Капранових "Мальована історія незалежності України". Раніше малюнками Журавля також було проілюстровано книгу "Мазепа. Крок до правди" та роман Братів Капранових "Щоденник моєї секретарки".

Зараз ви читаєте новину «"Має гострий розум. Діалог тримає, як у пінг-понг грає", - Дмитро Капранов про лідера гурту "Ot Вінта!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі