вівторок, 01 серпня 2017 08:50

Малюнок вуличного художника став кращою картиною в Британії

Робота вуличного художника під псевдонімом Бенксі стала кращою картиною в Британії. Такі результати рейтингу креативного агенства Taylor herring який вони проводили за підтримки Samsung UK.

Про це повідомляє Samsung UK на своєму каналі в YouTube.

Рейтинг приурочений до виходу нового телевізора The Frame від Samsung, який у вимкненому вигляді замість звичного темного екрана відтворює одну з понад 100 картин (та іншими, які можна придбати). Також телевізор може відтворювати улюблене фото власника.

Склали рейтинг на основі опитування 2 тис. дорослих британців, яким запропонували проголосувати за улюблені твори зі списку, складеного групою видатних художніх редакторів та письменників. У списку були сучасні художники на рівні зі старими майстрами. Також були присутні роботи вироблені у промислових масштабах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор створив гігантського ангела з ножів, якими вбивали

Так, до топ 20 потрапили обкладинки альбомів та синґлів відомих британських гуртів "The Beatles", "Pink Floyd" і "Sex Pistols".

До трійки лідерів потрапила картина уродженця Шотландії, сучасного британського художника Джека Веттріано "The Singing Butler" (англ. "Співаючий дворецький" - gazeta.ua)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські художники долучились до створення унікального мультфільму

Автор: Вікіпедія
  Джек Веттріано "The Singing Butler" 1992
Джек Веттріано "The Singing Butler" 1992

На другому місці опинилася картина відомого пейзажиста Джона Констебла "Віз для сіна" (англ. "The Hay Wain" - gazeta.ua)

Автор: Вікіпедія
  Джон Констебл "The Hay Wain" 1821
Джон Констебл "The Hay Wain" 1821

Лідером стала картина 'Balloon Girl' (досл. "Дівчинка з повітряною кулькою" - Gazeta.ua) скандального андеграундного митця, політичного активіста, режисера з псевдонімом Бенксі. Особа його досі не встановлена. Наприкінці 90-х чоловік діяв як звичайний райтер (графіті-художник — gazeta.ua) але згодом аби мати змогу втікати від поліції Бенксі почав використовувати трафарети. Завдяки таланту і гостро-соціальній тематиці художник швидко здобув популярність як в Англії так і у всьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенксі присятив Брекзиту новий мурал

Автор: з відкритих джерел
  Бенксі "Balloon Girl" 2002
Бенксі "Balloon Girl" 2002
Вчені з Лондонського університету королеви Марії заявили, що їм вдалося встановити особу вуличного художника, відомого під псевдонімом Бенксі.
Зараз ви читаєте новину «Малюнок вуличного художника став кращою картиною в Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі