четвер, 03 травня 2012 15:26

Майже тисяча світтєзвалищ в Україні перевантажені і екологічно небезпечні

Майже тисяча світтєзвалищ в Україні перевантажені і екологічно небезпечні
Фото: zaholovok.com.ua

В Україні перевантажено близько 5% полігонів для захоронення побутових відходів. Про це сказав сьогодні на прес-конференції в медіа-холі УНН директор Департаменту благоустрою територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Ігнатенко.

"У нас перевантажених близько 5%, це майже 300 полігонів. І 16% не відповідають нормам екологічної безпеки, це близько 1 тисячі сміттєзвалищ", – повідомив чиновник.

Олександр Ігнатенко зазначив, що коли у 2004 році Україна утилізувала лише 2% сміття на радянських сміттєспалювальних заводах, то зараз спалюється вже 8%.

За його словами, кожен українець платить близько 6 грн на місяць за вивезення побутових відходів, це близько 0,1% від середньої зарплати. А сьогодні за кордоном люди платять від середньої зарплати 1%.

"Тому збудувати всі заводи, закупити техніку – це неможливо. Населення зараз не може потягнути таку високу вартість. Ми відпрацьовуємо механізми для впровадження сучасних технологій, наприклад зелений тариф, коли у процесі утилізації побутових відходів може вироблятися електрична енергія", – уточнив Ігнатенко.

Зараз ви читаєте новину «Майже тисяча світтєзвалищ в Україні перевантажені і екологічно небезпечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі