середа, 21 березня 2012 12:48

Лауретка Нобеля не хоче писати мемуари

Лауретка Нобеля не хоче писати мемуари
Фото з сайту newslab.ru

Тоні Моррісон відмовилася писати книгу мемуарів, назвавши своє життя "не достатньо цікавим". Про це вона розповіла на зустрічі зі студентами коледжу Оберлін (Огайо), — пише видання The Guardian.

Моріссон - одна з найвідоміших американських письменниць, перша чорношкіра жінка, яка одержала Нобелівську премію з літератури 1993 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Воронина відмовилася від президентської премії через політику влади

Зустріч відбувалася поблизу Лорейн, де в 1931 році народилася письменниця. Студенти поцікавилися, чи збирається Тоні Моррісон написати автобіографію про своє дитинство в Лорейні. Письменниця зауважила, що раніше вона зайшла так далеко, що навіть підписала контракт із видавництвом на публікацію її мемуарів.

"Та потім я скасувала домовленість, — зазначила Тоні Моррісон. — Мій видавець просив мене написати книгу спогадів, однак є точка, коли життя не є цікавим, принаймні для мене. Я б ліпше написала щось художнє".

"Люди радять писати про те, що знаєш, — розповіла письменниця студентам Оберліна. – Я тут, щоб сказати вам: ніхто не хоче цього читати, оскільки ви нічогісінько не знаєте. Тож пишіть про те, чого ви не знаєте. І не бійтеся. Ніколи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митці відмовилися від президентської премії

У травні 2012 року має вийти друком нова книга Тоні Моррісон – "Дім" (Home). У ній ідеться про ветерана Корейської війни, який повертається до расистської Америки і мусить забрати свою понівечену сестру назад до маленького містечка у Джорджії, містечка, яке він ненавидить.

Зараз ви читаєте новину «Лауретка Нобеля не хоче писати мемуари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі