вівторок, 17 вересня 2013 14:10

Костенко, Карпа, Шкляр – найпопулярніші серед українців

Костенко, Карпа, Шкляр – найпопулярніші серед українців
Фото: Анна Балакир

Четвертина українців обирає книжки державною мовою.

Такими є дані дослідження, яке до львівського Форуму видавців провів мобільний оператор "Київстар" та дослідницька компанія GFK.

"Серед сучасних українських письменників, які опитувані знають хоча б за ім'ям, на першому місці Ліна Костенко – 42%, далі Ірена Карпа, Василь Шкляр та Марія Матіос. Тобто немає жодного нашого сучасного автора, якого знала б половина українців", - каже президент Форуму Олександра Коваль.

Загалом українці стали купувати більше художньої літератури. Разом з тим дослідження показало, що за останні сім років читачі стали менше ходити до книгарень. З 42% їх зменшилося до 30%. Причиною "нечитання" називають брак часу. Трохи більше половини опитаних прочитали щонайменше одну книжку за останні три місяці.

"Серед покупців і читачів переважають жінки. По-перше, вони більш досвідчені, по-друге, купують книги для дітей. Молода жінка – це портрет найактивнішого покупця української літератури, - каже Гліб Вишлінський, заступник директора GFK Україна.

Для дослідження опитали 1 тис українців у віці від 15 до 59 років.

Зараз ви читаєте новину «Костенко, Карпа, Шкляр – найпопулярніші серед українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі