вівторок, 14 червня 2011 13:20

Концерт пам'яті Євгенії Мірошниченко зібрав аншлаг у київській опері

Концерт пам'яті Євгенії Мірошниченко зібрав аншлаг у київській опері

У Національній опері відбувся концерт до 80-річчя від дня народження оперної співачки Євгенії Мірошниченко.

На сцені виступали її учні - Сергій Ковнір, Галина Грегорчак, Ольга Безсмертна, Наталія Шелепницька, Уляна Алєксюк, Сусанна Чахоян, Сергій Пащук, Катерина Стращенко, Дмитро Іванченко та Ольга Нагорна.

Перед концертом до слова запросили міністра культури Михайла Кулиняка.

"Сьогодні ми віддаємо шану людині надзвичайного обдарування. Людину з унікальним голосом, великим серцем та щирою душею. Її творчість нікого не залишала байдужим. Для шанувальників вокального мистецтва ім'я Євгенії Мірошниченко назавжди залишиться еталоном високої виконавської майстерності", - сказав він.

У залі був аншлаг. Кілька вільних місць лишилося лише на 3-му ярусі.

Концерт тривав майже 3 год. Наприкінці на сцену опустили екран, на якому показали Євгенію Семенівну.

"Якщо ти вирішила, що твій голос – це твоя власність, то ти помиляєшся. Твій голос належить народу, людям. Ти зобов'язана співати", - сказала вона з екрану.

"З Женею ми познайомилися, коли ще були студентами. Вона навчалася у Консерваторії, а я в Політехнічному інституті. Перший раз виступили разом на київській фотофабриці. Тоді нам акомпанував квартет з гірничого факультету. Після того я 10 років працював на Уралі й одночасно вчився у Консерваторії. Як закінчив, пішов працювати в оперу. З того часу ми були нерозлучними з Євгенією Семенівною. Разом виконували багато дуетів: Разіни і Фігаро з опери "Сивільський цирульник", Мюзетти і Марселя з "Лючії ді Ламмермур", Альфреда і Віолетти з "Травіати". Женя надихала своїм співом так, що міг стрибнути вище себе", - згадав оперний співак Анатолій Мокренко.

Зараз ви читаєте новину «Концерт пам'яті Євгенії Мірошниченко зібрав аншлаг у київській опері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі