вівторок, 29 січня 2013 11:09

Комік "Маски-шоу" Борис Барський шекспірівські трагедії перетворює на комедії
6

Фото: Фото: Катерина Колонович

Нещодавно Борис Барський презентував у Дніпропетровську дві свої книжки – збірник п'єс "Игра в классики" і книгу для дітей з яскравими ілюстраціями "Понарошку".

На презентації люди мали можливість придбати книжки, кожна з яких коштувала 50 гривень, та отримати підпис автора. На початку заходу зібралося багато прихильників Барського, хвилин через п'ятнадцять спілкуватися із відомим коміком можливо було майже наодинці. Відомий шоумен виглядав трохи втомленим, але посміхався усім, хто підходив до нього.

Про власні п'єси Барський розповів, що у них немає нічого спільного із оригіналом. Навіть трагедія у нього перетворюється на комедію. "Ромео і Джульєтту я врятував, "Моцарт і Сальєрі" не має жодного відношення ні до Моцарта, ні до Сальєрі, "Орфей і Еврідіка" - це історія Ромео і Джульєтти, які прожили разом 25 років і не можуть вже ні разом бути, ні окремо один від одного", - розповідає Борис.

Вистави відомих за телешоу "Маски-шоу" зірок збирають глядачів різного віку.

"Одного разу знайомі у мене запитали, чи можна привести на спектакль трирічну дитину, чи не занудьгує вона. Я сказав, щоб приходили. Є така сцена у нашому спектаклі "Дон Жуан", коли герой зненацька й зовсім недоречно вигукує: "Свято! Давайте танцювати!". Дитині це так сподобалося, що тепер вдома вона часто копіює цю сценку. Й під час самої вистави малюк посміхався, аплодував".

На запитання про ідеї, які підкидає саме життя, чи розповіді людей, що підштовхують до написання цікавих сюжетів, Барський пригадує історію, яку йому переповів один чоловік, та яка спонукала до створення сцени у серії "Маски-шоу".

"Цей чоловік випадково прищемив собі руку багажником свого "Москвича". Самостійно її не звільниш, тому він, сподіваючись на допомогу, став махати вільною рукою водіям, які проїжджали повз. Вони лише махали йому у відповідь. Так виникла ідея з даїшником, якому на ногу наїжджає водій. Він йому показує, що ногу придавив, а той у відповідь жестами "говорить", що не чує. Потім він наїжджає удруге. А потім ще й з багажником ситуацію повторили", - відкриває секрети написання сценарію популярного телешоу.

До 1 квітня, Дня дурня, Барський обіцяє презентувати свою першу прозову книжку "Черные котики".

Зараз ви читаєте новину «Комік "Маски-шоу" Борис Барський шекспірівські трагедії перетворює на комедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі