середа, 04 вересня 2013 11:09

Кияни розмалювали шедеври всесвітньо відомих художників - виставка "Велике і не дуже"
5

Елсворт Келлі "Зелено-білий"
Жоан Міро "Sonnens"
Жоан Міро "Світанок"
Анрі Матісс "Ікар"

Киянам запропонували самим розмалювати шедеври світового мистецтва. Ідея експерименту належить Центрові сучасного антимистецтва.

Організатори незвичної арт-інституції пропонували випадковим перехожим чорнобілі фотографії відомих картин, аби учасники зобразили їх в кольорі самостійно. Виставку цих робіт назвали "Велике і не дуже".

Звичайним перехожим пропонували розписати полотна художників 20 століття, чиї роботи у свій час продавалися за мільйони доларів, але у звичайних глядачів викликали нерозуміння на кшталт "і що тут такого", "і я так можу".

Серед запропонованих ескізів є робота новатора в техніці абстракції - італійського живописця Лучо Фонтана. Його картина з прорізом і розривом, яка називається "Просторова концепція" була продана на аукціоні за півтора мільйона доларів. Картини Крістофера Вула, відомого своїми полотнами великого формату із зображеннями гігантських літер на білих полотнах, також коштували не менше п'яти мільйонів доларів.

Звичайні кияни по-новому переосмислювали роботи Жоана Міро, Блінка Палермо, Елсворта Келлі, Барнетта Ньюмана. Поряд з кожною такою інтерпретацію висить фотографія оригінальної роботи митця.

Виставку "Велике і не дуже" від Центру сучасного антимистецтва можна побачити в невеликому коридорі столичного пабу "Траллебус", за адресою вулиця Прорізна, 21. Триватиме до 30 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Кияни розмалювали шедеври всесвітньо відомих художників - виставка "Велике і не дуже" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі