понеділок, 30 травня 2022 16:05

Kalush Orchestra використав для обкладинки пісні Stefania фото викладачки з Волині

Kalush Orchestra використав для обкладинки пісні Stefania фото викладачки з Волині

Леся Мартинюк з Волині заявила, що переможці Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra використав без згоди її фото для обкладинки пісні Stefania.

Фото зробив її брат, художник-фотограф Роман Яківчук, написала жінка у Facebook.

Викладачка образотворчого мистецтва написала, що заставка пісні стала для неї "несподіванкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубок Євробачення вперше в історії продали: скільки коштів зібрали Kalush Orchestra

"Великою несподіванкою для мене стала заставка пісні Stefania гурту Kalush Orchestra, що перемогла на Євробаченні-2022. Я впізнала себе. Приємно, що серед багатьох тисяч фото в українському етноодязі саме моє стало фольклорним образом пісні. Тут гармонійно переплітаються національний колорит народного мистецтва й музики", - зазначила вона.

У дописі також згадала про образ Стефанії - "української жінки-матері, яка сьогодні сприймається як оберіг віри, надії, любові".

У коментарях жінка на питання чи давала вона згоду на використання фото відповіла, що тільки нещодавно побачила обкладинку. Вперше це фото опублікували на її приватній сторінці в соцмережі. У Kalush Orchestra поки на заяву не відреагували.

Kalush Orchestra виграв з піснею Stefania на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022. Гурт здобув 631 бал - 192 бали - від журі й 439 балів - від глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Kalush Orchestra використав для обкладинки пісні Stefania фото викладачки з Волині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі