пʼятниця, 18 березня 2011 19:19

Івано-франківським готелям та кінотеатрам хочуть повернути старі назви

Івано-франківським готелям та кінотеатрам хочуть повернути старі назви

Відомий письменник, депутат Івано-Франківської обласної ради Степан Пушик запропонував під час чергової сесії облради запровадити штрафи за іноземні назви на вивісках фірм, крамниць, установ на території Прикарпаття.

"Я запропонував, аби обласна рада прийняла ухвалу, щоб штрафувати тих, які дозволяють собі вивіски неукраїнською мовою – італійською, французькою, польською, німецькою, російською, англійською чи іншими мовами, що написані латинським абецадлом. Франкове місто починає скидатися на таке, яким воно було при німецькому, австрійському і польському режимах і потроху нагадує мені не Івано-Франківськ, а Казань чи Рязань", - зазначив письменник.

Місцеві депутати підтримали його ініціативу. Вони навіть вирішили усі зауваження та побажання авторитетного митця передати меру Івано-Франківська Віктору Анушкевичусу.

"Дійшло до того, що в центрі Івано-Франківська навіть кафе називають "Мануфактура". В Івано-Франківську побачиш "Євросєть", проте, на жаль, не знайдеш "Євромережі", прочитаєш кострубате російське "люба мода", але не "будь-яка мода", - звертає увагу Степан Пушик.

Також депутат наполягає, аби повернули старі назви готелям і кінотеатрам. За його словами, найбільший готель міста "Надія" має називатися як колись – "Україна".

"Зникла "Україна", а тепер з'явилася "Надія", тому що місцевий олігарх Бойко, схоже, вирішив у такий спосіб прославити свою дружину", - жартує Степан Григорович.

"У місті був кінотеатр імені Івана Франка, але орендарі, заволодівши ним, назвали його іменем французьких братів Люм`єрів. Вони бідолахи не знали, що в Одесі жив Микола Тищенко, який раніше від братів Люм`єрів винайшов кіноапарат. Бо ніхто не пророк у своїй державі і не геній в очах своєї дружини і кухарки", - резюмував Степан Пушик.

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківським готелям та кінотеатрам хочуть повернути старі назви ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі