понеділок, 18 листопада 2013 09:25

Головний приз кінофестивалю в Римі отримала картина про хорватського далекобійника

Головний приз кінофестивалю в Римі отримала картина про хорватського далекобійника
Фото: AFP

Головний приз Римського міжнародного кінофестивалю, золотий Марк Аврелій, присуджений італійсько-хорватській картині "Тир" режисера Альберто Фазули (Alberto Fasulo). У ньому розповідається про хорватського далекобійника, що роз'їжджає дорогами Європи.

Приз за кращу жіночу роль дістався Скарлет Йоханссон, яка зіграла голос комп'ютерної системи у фільмі "Вона", в яку закохується герой Хоакіна Фенікса. Кращим актором визнаний Метью Макконахі, який зіграв в американській драмі "Далласскій клуб покупців" Жана-Марка Валле, що описує реальну історію Рона Вудруф, техаського електрика, у якого в 1986 році виявили СНІД .

Римський міжнародний кінофестиваль проходив у столиці Італії 8-17 листопада. У суботу відбулася урочиста церемонія нагородження переможців кінофоруму, яких оголосило журі на чолі з американським режисером Джеймсом Греєм.

Раніше в середу спеціальний приз фестивалю - золотого Марка Аврелія - ​​за внесок у кінематограф посмертно отримав російський режисер Олексій Герман-старший. У рамках кінофестивалю відбулася прем'єра його останнього фільму "Важко бути богом", знятого за мотивами однойменної повісті братів Стругацьких.

Зараз ви читаєте новину «Головний приз кінофестивалю в Римі отримала картина про хорватського далекобійника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі