пʼятниця, 22 листопада 2013 12:20

"Голодні Ігри" розлютили фанів, а "Велика краса" вразила критиків - кінопрем'єри 22 листопада
6

Велика краса
Команда мрії
Вікенд у Парижі
За ознаками сумісності
Прокляте місце

Франшиза "Голодні Ігри" стала культовою у США, однак досить стримано сприймається глядачами інших країн. "Велика краса" зібрала купу схвальних відгуків, однак не отримала авторитетних нагород. Комедія "Команда мрії" змушує глядачів сміятися до болі в животі, проте мало хто чув про цю картину. В подібній, дещо абсурдній ситуації опинилися й інші три стрічки, що виходять цього тижня в український прокат.

Голодні Ігри: У вогнi

"Ви вправно билися, міс Евердін. Однак то були ігри. А як щодо справжньої війни?" - підступно говорить антагоніст картини.

Кітніс та Піт вижили в страшних Голодних Іграх і змусили оточуючих визнати переможцями їх обох. Однак багато хто з тих, кому не подобається ця перемога, вважають їх обох небезпечними. Тим паче у цих людей вистачає сили та хитрості вбити Кітніс та Піта. Однак навіть цих сил буде замало для того, щоб їх роз'єднати. Щоб втримати своє кохання їм необхідно знову прийняти участь в Голодних Іграх.

"Друга частина цієї франшизи створює власну бадьору і розважальну історію, лишаючи фанів цієї трилогії розлюченими настільки, що от-от і вони розпочнуть масовий бунт", - Variety.

Велика краса

"Одразу після свого 65 дня народження я зробив для себе одне важливе відкриття. Я зрозумів, що більше не можу витрачати час на речі, котрі я не хочу робити", - міркує головний герой.

Деградуючі аристократи, підступні політики, вишукані злодії, продажні журналісти, самозакохані художники, діти-декаденти аристократичних сімей… Всі вони – жителі сучасного Вавілону на ім'я Рим. Їх життя – суєта, в якій майже немає ніякого сенсу. Епіцентр їх спілкування та взаємин – король римської богеми Джеп Гамбардела. Він, письменник та журналіст, що не розлучається зі стаканом джину з тоніком, спостерігає за парадом цих загублених по життю людей і все ж намагається відшукати в цьому існуванні щастя.

"Хвилюючий, сумний і поетичний фільм", - New York Post.

Команда мрії

"Погоджуся грати за цю команду за однією умовою. Ми поставимо п'єсу зі мною в головній ролі", - примхливо заявляє один з футболістів.

Відомий футболіст Патрік закінчує кар'єру гравця. Опинившись на вулиці, він починає пити. Єдина робота, яку йому можуть запропонувати – тренерська посада у провінційному клубі на півночі Франції. Відмовитися він не може, адже в такому разі втратить право опіки над своєю дочкою. Отримавши у розпорядження команду алкоголіків, рибалок, поштарів та інших непрофесіоналів, він вирішує геніально врятувати ситуацію. Патрік запрошує до своєї команди футбольних зірок, які вже давно повісили бутси на гвіздок. Ця його ініціатива обертається безліччю жартів та приколів, якими і перенасичена стрічка.

"Сценарій до фільму написано так, що він нікого не лишить байдужим. Актори, що з'являються у фільмі забезпечать веселощі рівня Прем'єр ліги", - Premiere.

Вікенд у Парижі

"Наркотики, секс, розлучення, смерть… Париж" - перелічує головні свої пристрасті головний герой стрічки.

Це притча про немолоду подружню пару з Бірмінгема, котра через багато років після свого медового місяця повертається у місто кохання Париж. Вони сподіваються таким чином повернути у свої стосунки романтику та красу. Однак з першої ж хвилини їх відпочинку вони починають сваритися. Адже кожен з них переслідує свої цілі в поїздці. Під час подорожі вони зустрічають свого старого друга Моргана. Він допоможе їм знайти спільну мову та відчути кохання по-новому, незважаючи на літній вік.

"Вражаючи чесне та захоплююче кіно, котре доставить задоволення глядачам, піднімаючи при цьому серйозні та геть не розважальні теми", - Observer [UK].

Прокляте місце

"У 1982 році американські воєнні почали експерименти в південно-західній Німеччині з сильним електромагнітним випромінюванням. В результаті на оточуючих територіях відбулися загадкові смертельні випадки", - говориться у передісторії до сюжету цього жаховичка.

Сімнадцятирічний Данііл дізнається від свого тата про електронний скарб, який знаходиться в загадковій Зоні. Відшукати скарб можна лише за допомогою GPS. Разом з головним героєм на пошуки відправляються дві дівчини та його друг. Слідування за цими координатами приводить їх у темний ліс і закинуту воєнну базу, в якій вони по черзі починають зникати…

"Окрім того, що цей жаховичок просто не оригінальний – в ньому купа інших недоліків. Наприклад, поганий сценарій з численними сюжетними дірками та невідповідностями", - Horror Movie Diary.

За ознаками сумісності

- Чого ти хочеш одружитися на єврейці?

- Я хочу щоб за мене все життя все вирішували – говорить головний герой стрічки.

В центрі сюжету цієї комедії – двоє друзів, котрі об'єднуються задля того, щоб допомогти один одному у вирішальний момент свого життя.  Один з них – типовий невдаха – не хоче одружуватися на своїй настирливій нареченій. Інший - типовий кідалт – грає в комп'ютерні ігри та продовжує жити, як підліток. У вільний час він співає у синагозі, незважаючи на те, що він не єврей. Одного дня він, видавши себе за єврея, знайомиться з красивою дівчиною. Для того, щоб підтримати стосунки з нею, він звертається до свого друга-невдахи, щоб той навчив його вести себе, як типовий еврей.

"Якщо ви переглянули вже годину фільму і все не пішли на кухню, щоб засунути голову в пічку – у вас виникне відчуття, що ви симпатизуєте тому гівнюку-протагоністу. Але повірити собі в цей момент важкувато", - The Playlist.

Зараз ви читаєте новину «"Голодні Ігри" розлютили фанів, а "Велика краса" вразила критиків - кінопрем'єри 22 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі