пʼятниця, 22 листопада 2013 10:52

Боротьбу дітей за виживання у світі дорослих показали на фестивалі британського кіно
5

"Егоїстичний велетень"
"Егоїстичний велетень"
"Егоїстичний велетень"

Фестиваль "Нове британське кіно" продовжує свою мандрівку іншими містами України. Наступний тиждень кінопрограму фестивалю демонструватимуть у Харкові, Одесі, Вінниці, Львові та Запоріжжю.

20-го листопада він завершився у Києві фільмом "Егоїстичний велетень" Кліо Бернард. Це авторська адаптація дитячої казки Оскара Уайльда, що оповідає про будні двох друзів з неблагополучних сімей з півночі Англії. Вони заробляють на життя здачею металобрухту.

Стрічка розповідає про складнощі, з якими діти зіткнулися, зокрема - дитяча праця та порушення прав дитини. Головний фокус фільму - стійкість і одночасно вразливість цих дітей, а також відповідальність батьків і державних структур щодо їх захисту і забезпечення можливостей для розвитку.

"Фільм став справжньою сенсацією у Великобританії з моменту його виходу на екрани, адже є беллетризованною версією того життя яким насправді живуть багато молодих людей у Великобританії сьогодні. Як зазначила сама режисер, історія, описана у фільмі - не вигадана, і це доказ того, що подібне може трапитися навіть у високорозвиненій країні" - сказав на закритті фестивалю Мартін Даул, директор Британської Ради в Україні. Фільм презентували в рамках Всесвітнього дня дітей.

"Я була дуже зворушена фільмом, тому що він розповідає про соціально-вразливих дітях, - розповіла про свої враження Юкіе Мокуо, голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. - Вони змушені виживати, тому ще в юному віці приймають на себе дорослі обов'язки.  Мене дійсно вразило, що деяким дітям доводиться робити так багато небезпечних речей самостійно. Фільм підкреслює важливість соціального захисту. І саме з цієї причини я рекомендую кожному подивитися його".

Фільм "Егоїстичний велетень" спонукає українського глядача провести паралелі з положенням соціально-вразливих дітей в Україні. "Егоїстичний велетень" вже отримав міжнародне визнання - Кращий європейський фільм Каннського кінофестивалю. Це не просто фільм це переказ біблійної притчі, дуже жорстока казка, розказана дуже сміливою людиною. Казка не про дітей а про нас, про наслідки, викликані нашою жорстокістю і байдужістю" - зауважила телеведуча Ганна Безулик.

Цього року уже в 13-й раз в Україні пройде фестиваль "Нового британського кіно". У програмі фестивалю - байопік "Король Сохо", режисерський дебют оскарівського лауреата Дастіна Хоффмана "Квартет", роуд-муві про пару закоханих "Коханці на колесах", "Королівський вікенд" та підбірка кращих короткометражок.

Зараз ви читаєте новину «Боротьбу дітей за виживання у світі дорослих показали на фестивалі британського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі