пʼятниця, 04 лютого 2022 08:27

Глянути, як Шерон Стоун розслідує справжні злочини, і почитати українське фентезі - топ-12 ідей для захопливих вихідних

Наближаються вихідні, які хочеться провести з користю. Для когось вікенд – це можливість гайнути в центр міста і побувати на культурних подіях. А декому хочеться провести вільний час за книжкою або хорошим серіалом. У Києві в суботу та неділю 5-6 лютого діятимуть нові незвичайні виставки, в кінотеатрах показуватимуть топові картини, а світові стрімінгові сервіси вже підготували порцію свіжих серіалів та фільмів для затишного сидіння вдома.

Gazeta.ua підготувала кращі варіанти дозвілля на вікенд 5 - 6 лютого.

Прогулятись київськими виставками

Виставка з ескізами костюмів "Дами без камелій"

Виставку, присвячену Роману Віктюку, відкрили у Музеї Марії Заньковецької. В експозиції - яскраві костюми до спектаклю "Дама без камелій", яку поставив Роман Віктюк 30 років тому. Тоді в легендарній виставі були задіяні Ада Роговцева, Лариса Кадочнікова, Людмила Погорєлова, Ольга Сумська, Олег Ісаєв, Євген Паперний та інші знані актори. Проєкт приурочили до 85-ліття Романа Григоровича. На виставці, окрім ескізів - афіші, програми та рецензії.

Де: Велика Васильківська, 121.

Час: з 10.00 до 17.00. Вихідний - вівторок. Виставка проходитиме до 20 лютого.

Вартість квитка 100 грн.

 

Експозиція з мозаїками таємничих авторів

У столичній Dymchuk Gallery - виставка робіт дуже загадкових митців. Мозаїки групи Pomme de Boue - можна побачити у різних куточках столиці. На сьогодні у Києві вже близько 300 мініатюрних витворів митців, які бажають залишатись анонімними. Упродовж трьох повних років активної діяльності групи, об'єкти демонстрували тенденцію до збільшення від 5-10 до 40-50 см завширшки.

У роботах художники непрямо звертаються до спадщини Пікассо, конструктивізму, Баугаузу, геометричного абстракціонізма. Pomme de Boue протиставляють себе конвенційним стріт-артистам сучасності. Кажуть про флорентійську мозаїку, з акцентом уваги на процесуальності створення цілісного зображення та важливості ліній-проміжків між окремими елементами робіт. На виставці можна буде побачити нові витвори групи й дізнатись, для чого створюються такі "таємні" арт-об'єкти, скільки вони в середньому коштують та за які кошти існують.

Автор: Facebook
  У Києві відкрили виставку мозаїк групи анонімних художників
У Києві відкрили виставку мозаїк групи анонімних художників

Де: Dymchuk Gallery, Ярославська, 21.

Час: з 3 до 27 лютого 11.00 - 19. 00.

Вхід вільний.

Сходити в кінотеатр

Щочетверга в українських кінотеатрах оновлюється репертуар. Ближче до вихідних цього тижня глядачам пропонують драйвову програму. Серед фільмів-фаворитів, які вже високо оцінені кінокритиками і заробили "зірочки" - драма з голлівудськими зірками, комедія, яку відзначила Європейська кіноакадемія та українська комедія з зірковим складом.

"Паралельні матері" - Пенелопі Крус дали нагороду за роль розгубленої породіллі

Про нову драму іспанця Педро Альмодовара почали говорити ще задовго до того, як картина вийшла в прокат. По-перше, там грає Пенелопа Крус. "По-друге" в такій ситуації можна було би не додавати. Проте картина також цікава зав'язкою і очікуванням небанального сюжету.

В основі - історія двох жінок, які в один день народжують дітей в тій самій лікарні. Одна з героїнь - знана фотографка, інша - майже підліток, яка шукає себе в житті. Обидві героїні - не уявляють себе в ролі матерів. Проте саме їхня зустріч цілковито змінює життя обох. За сюжетом, їхні долі починають дивним чином переплітатися. За роль у картині "Паралельні матері" на Венеційському кінофестивалі Пенелопу Крус назвали найкращою акторкою.

Де дивитись : кінотеатри Києва

Коли: з 3 до 9 лютого.

"Тріумф" - історія, над якою сміються, може бути тремтливою

Фільм "Тріумф" 2020 року показали в основній програмі фестивалю в Каннах. Герой фільму Етьєн - в минулому знаний актор. Тепер він намагається побудувати режисерську кар'єру. Проте трупа у майбутнього маестро - не зовсім звичайна. Режисер-початківець керує театральним гуртком у в'язниці. "Тріумф" назвали найкращою комедією року за версією Європейської кіноакадемії. В основу фільму поклали реальну історію шведського театрального режисера Яна Джонсона. 1985 року він поставив п'єсу "Чекаючи на Годо", в якій грали справжні в'язні. Під час турне п'ятеро з шести "акторів" втекли. Режисер Еммануель Курколь дещо переосмислив реальні події. Він переніс локацію зі Швеції до Франції і дещо змінив саму історію.

Де дивитись: кінотеатри Києва.

Коли: з 3 до 9 лютого.

"Найкращі вихідні" - як приїдете до Києва, то не треба тролити киян

Зірка "Голосу країни" та серіалу "Папік" Дарія Петрожицька втілить спокусливу киянку, на побачення до якої хлопці приїздять не лише з різних українських міст, але й з інших країн. Взагалі у картині покажуть тотальний рух і "тусу". За сюжетом, у один з літніх вікендів, коли у столиці зазвичай, відбувається топовий музичний фест - до Києва з'їдуться колоритні молоді люди з усіх українських регіонів. На глядачів чекає настрій запальної комедії і легкий наліт "столичного троллінгу": "Ви не з Києва? Сорян, подія лише для місцевих".

В кіно - з 3 лютого.

Що подивитись вдома

Хто принципово не хоче у вихідні залишати свою теплу й затишну оселю, тим паче, синоптики обіцяють ожеледицю - ми підібрали топові фільми й серіали, які виходять на стрімінгових сервісах.

Тут - карколомні сюжети і найпопулярніші жанри від детективного екшена до комедії-фарсу, у якій беруть участь топові світові селебрітіс.

"Аферист з "Тіндер" - справжня історія про залицяльника з подвійним дном

Про "Тіндер" говорять на вулиці, в транспорті і по телефону. Популярна мережа для "легких" знайомств - в Україні стала майданчиком для спілкування, дружби й знайомств за інтересами. Проте в "Тіндері" лишається й багато загадкового. Наприклад, в багатьох країнах, де він популярний - є цілий пласт історій про аферистів, які знайомляться з жінками, аби "обкрутити їх навколо пальця". І зараз ми не про обручку. Саме на таких фактах заснований фільм, що виходить в прокат на стрімінговому сервісі Netflix. Самі ошукані жінки з Ізраїлю, Греції та інших країн - розповідатимуть історії про знайомство з молодиком, який виявився "хлопцем із таємницями". Що ж, схоже на те, що однією загадкою "Тіндера" стане менше.

Де переглядати: платформа Netflix
Прем'єра: 1 лютого

"Виховати Діона" - супергерої підлітки не перестають бути дітьми?

Здавалось би, що може бути цікавіше, аніж відкрити в собі супергеройські здібності. Ще б пак, ти можеш бути надшвидким, не чутливим до травм, які, скажімо, міг би отримати, не помітивши на дорозі авто. Саме такі здібності має герой серіалу - Діон. Проте ані йому, ані його батькам - не легко. Дитина супергерой - лишається дитиною, і її вихованню теж потрібно приділяти час і багато мудрості. Серіал базується на коміксі про підлітка з неймовірним даром. "Я - талановитий, чуєш, я багато можу", - намагатиметься переконати батьків Діон. Невже вони не повірять?

Де переглянути серіал: платформа Netflix
Прем'єра: 1 лютого, 2-й сезон.

"Пем і Томмі" - історія кохання ефектної Андерсон була настільки бурхливою?

Серіал "Пем і Томмі" (оригінальна назва - PAM & TOMMY) дозволить зазирнути за лаштунки бурхливих стосунків самої Памели Андерсон. Спокуслива білява дівчина, яку багато хто пам'ятає в ролі рятувальниці Малібу. Проте, немало й тих, хто згадує "вибуховий" шлюб Пем з музикантом Томмі Лі. В новій драмі глядачі зможуть простежити історію непростої пристрасті - і зробити власні висновки про залаштунки красуні Памели.
Один з найгучніших секс-скандалів в історії шоубізу екранізував режисер картини "Круелла" Крейг Гіллеспі. У ролях: Лілі Джеймс ("На драйві"), Себастьян Стен ("Яструб і Зимовий солдат"), Сет Роген ("Ананасовий експрес"), Нік Офферман ("Парки й зони відпочинку").

Де переглянути серіал: Hulu
Прем'єра: 2 лютого, 1-й сезон

Серіал "Виховані вовками" - яким буде майбутнє, де дітей доручають андроїдам?

Візія майбутнього, де Земля більше не зможе бути людству домом. Через багато причин - блакитна планета стає непридатною для життя - люди шукають собі більш комфортні території для існування. Там, у "новому домі майбутнього" - все по-іншому. наприклад, дітей виховують не батьки, а спеціальні андроїди. Таких вихователів звуть "Батько" й "Мати" - і сюжет обертається саме навколо них. "Виховані вовками" став першим за 50 років режисерським проєктом на телебаченні режисера "Чужого" та "Дому Ґуччі" Рідлі Скотта.

Де переглянути: MEGOGO, OLL.TV

Прем'єра: 3 лютого, 2-й сезон.

Серіал "У місті вбивств" - кого з зірок підозрюють цього разу?

Комедійний серіал, у кожному епізоді якого будуть натяки на злочини в "будинках селебріті". А розслідуватимуть закручені справи голлівудська зірка Шерон Стоун, Кумейл Нанджіані та Кен Джонг. На глядачів чекають "зоряні" пограбування, гучні напади і навіть серійні вбивства. Ідея з таким "розкриттям зірок" належить Віллу Арнетту ("Уповільнений розвиток" та "Кінь Боджека"). У серіалі Арнетт зіграє сам себе.

Раніше було заявлено, що серед гучних справ будуть "ситуації" з життя Кім Кардаш'ян, Різ Візерспун та пограбування особняка Lady Gaga. Проте, чи будуть ці сюжети у першому сезоні – поки що невідомо. Автори заявили 6 епізодів. Продовження планують знімати – якщо серіал "зайде" глядачеві.

Де дивитись: Netflix

Прем'єра: 3 лютого, 1-й сезон.

Поринути в захопливу книгу фентезі про Київ та Львів

Світлана Тараторіна "Лазарус" - коли у Києві відкопають могилу Змія - всі піде шкереберть...чи навпаки?

Зимова погода і засніжене місто незмінно викликають казкові асоціації. А тим паче, якщо гуляти десь поблизу міфічного "лігвища Змія". Київські легенди зібрала у книжці журналістка, письменниця Світлана Тараторіна. Відкриваючи її "Лазарус" - поринаєш у казкову атмосферу київських вулиць і уявляєш русалок, водяників і чортів-лахмітників, які гуляють поряд з чемними містянами "людської раси".

Сюжет побудований навколо детективних розслідувань "поважної шишки", яка випадково затрималася у Києві і з кількох причин не може поки що залишити місто. Події в книзі змінюють одна одну так захоплююче, що напевно затягнуть навіть найвибагливішого фаната фентезі. А зі світу київських казок початку XX століття - навіть якось важко повертатися у XXI століття. Тому, мабуть, фанати письменниці дуже чекають на наступну книгу авторки.

Автор: uageek.space
  Світлана Тараторіна написала про Київ, у якому поряд із людьми мешкають русалки, водяники й інші герої легенд і міфів
Світлана Тараторіна написала про Київ, у якому поряд із людьми мешкають русалки, водяники й інші герої легенд і міфів

Андрій Горбунов "Гріл" - Львів, у якому триває битва потойбічних сил

Київські легенди мають стосунок до лігва Змія, а львівські - до таємничих сил, які мешкають e нічних перетинах атмосферних вуличок. Принаймні так побачив автор львівського фентезі Андрій Горбунов. Львів у його книзі приховує в собі свого дзеркального двійника – потаємну копію вуличок, скверів, проходів і проспектів, куди може потрапити лише досвідчений маг, надприродна істота або… випадковий перехожий, що невдало заблукав на нічній прогулянці. А ще тут зможе прослизнути таємничий гід.

Спочатку він нагадає читачу, як виглядає Львів звичайний - ошатний, з затишними церквами та скульптурами. А коли на місто впаде темрява - гід поведе далі. Внутрішній, нічний бік – місто Гріл – приховує в собі таємниці могутніх ляльководів, справжніх господарів міста, що використовують мерію як театр маріонеток. Хто ж зрештою переможе – прадавній чарівник, що збирає армію ґолемів? Загадковий демон зі Сходу? Чи невідомий герой під каптуром?

У Києві діють топ-6 виставок, на які варто сходити. Так, у НАОМА показують ранні твори зіркового подружжя митців Володимира Мельніченка і Ади Рибачук. У музеї акторки Марії Заньковецької показують знакові ескізи до вистави "Дама без камелій". А у галереї "Білий світ" - експонують роботи київської художниці, що робить скульптури з обробленого паперу. Більшість виставок працюють у вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Глянути, як Шерон Стоун розслідує справжні злочини, і почитати українське фентезі - топ-12 ідей для захопливих вихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі