неділя, 27 лютого 2022 23:10

"Європа з щирим захватом дивиться на Україну і нашу армію" - Оксана Забужко

"Європа з щирим захватом дивиться на Україну і нашу армію" - Оксана Забужко
Оксана Забужко розповіла, що світ змінюється завдяки Україні. Фото - Facebook

Письменниця, інтелектуалка Оксана Забужко розповіла, що у Європі змінюють ставлення до України, яка зараз буквально "обертає Землю". Забужко перебувала із 4-денним візитом у Польщі - приїхала туди у переддень масштабного вторгнення путіна в Україну. Замість презентації книжки письменниця брала участь у обговореннях екстрених дій, які би допомогли перемогти Україні.

Про це Оксана Забужко написала у Facebook.

"ТРЕТЯ СВІТОВА ПОЧАЛАСЯ. Завдання світової колективної безпеки: РОЗДУШИТИ ГАДИНУ!!! Вчора я відпрацювала до кінця свою "планову 4-денну програму, за якою в середу прилетіла до Варшави і мала сьогодні бути вдома. Те, що колись, у минулому житті, планувалось як промоція книжки, перетворилось на роботу в польському інфополі в режимі воєнного часу. Я казала на популярних телепрограмах: "Україні треба закрити небо і дати зброю!" - і просила польську громадськість тиснути на своїх ЄСвських політиків", - написала Забужко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зупиніть цього безумця Путіна!" - Кулеба звернувся до росіян

Письменниця зауважила, що через страшні події в Україні - Європа почала змінювати ставлення до нашої держави і перестала закривати очі на злочини президента путіна. Багато в чому допомогла реакція громадян країн ЄС на події в Україні.

"Після відмови відключити Росію від СВІФТ поляки флешмобом дзвонили в німецьке посольство і казали: "У вас кров на руках!", а вчора я бачила в телефоні одного з своїх співрозмовців довжелезне простирадло листування між німецькими топ-політиками, які цілу ніч з п'ятниці на суботу сперечались і врешті прийшли до рішення, що "пора щось робити".

Остаточна відмова Німеччини від багатолітньої політики "вмиротворення Путіна" - це велика колективна перемога, на яку мусили попрацювати тисячі людей (самої тільки проллятої української крови не вистачило б, її ніколи не вистачало!).А сьогоднішнє голосування за призов резервістів - це вже цілковита зміна самої концепції ЄС як економічного, насамперед, союзу. Європа прокинулась.

Європа перестає "мовчати" а бік України, як мовчала з 1918 р. (і навіть після 2014го продовжувала тиснути руку Путіну). Європа з щирим захватом дивиться на Україну і її Армію - і просить нас навчити її, як таке робиться, і звідки береться (я вже мала кілька таких розмов). Історія-сука зірвалась з місця і помчала вперед, українці крутять земну кулю", - зауважила Забужко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не хочемо боятися. Будь ласка, зупиніть війну! - діти записують тремтливі відео

Також Оксана Забужко акцентувала, що питання з агресором назріло давно - і світові держави готові його вирішувати.

"З однієї нічної розмови (в перекладі):

- Сенат США проголосував за надання Україні "небесного щита"!

- Чудово! Але, панове, чи ви розумієте, що це вже Третя Світова?

Саме так, панове. Саме так.

Ми маємо спільно роздушити цю гадину - ту, котра лишилася жити й жиріти після Другої світової.

Благослови, Господи, Україну, що вже стала на чолі цього хрестового походу, і вбережи її Воїнство!" - написала Забужко.

Світова спільнота активно підтримує Україну. В європейських містах, у США та в Азії влаштовують акції на підтримку нашої держави. У Грузії корабель відмовився заправляти російське судно, сказавши:"Руский корабль, иди нах".

Зараз ви читаєте новину «"Європа з щирим захватом дивиться на Україну і нашу армію" - Оксана Забужко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі