вівторок, 16 травня 2017 15:42

"Думав, що з'їду з глузду, коли почалася війна між Росією та Україною" - 60-річчя рокера Юрія Шевчука

"Думав, що з'їду з глузду, коли почалася війна між Росією та Україною" - 60-річчя рокера Юрія Шевчука
Юрій Шевчук: найцікавіші цитати про Україну та хіти "ДДТ". Фото: rock-vector.com

16 травня лідер російської рок-групи ДДТ Юрій Шевчук святкує своє 60-річчя. Співак у інтерв'ю неодноразово засуджував війну на Донбасі. Закликав Росію та Україну припинити збройний конфлікт. Пропонуємо у ювілей артиста згадати найцікавіші його висловлювання та популярні хіти.

"Щоразу, коли буваю в Києві, це місто зачаровує мене. Коли почалася війна між Росією та Україною, думав, що з'їду з глузду від цієї трагедії. У мене просто розривалося серце. Зрозумів, що маю щось робити. Я - музикант, а не політик чи оратор. Тому намагаюся сприяти подоланню цього страшного конфлікту за допомогою пісень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер ДДТ заспівав для далекобійників на акції протесту

Від початку мене запрошували виступити на Донбасі і бойовики, і українська сторона. Я міг би заспівати там лише на концерті миру. Щоб допомогти обміну полоненими. Як це було у Чечні 1996-го. Тоді в одному глядацькому залі сиділи чеченські джигіти та російські війська. А між ними - діти. Тепер на Донбасі я заспівав би росіянам, українцям - усім "Не стріляй"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кого еще сожрет русская весна?" - відомий російський гурт презентував нову пісню


Важливо не додавати зла у цей світ та безкінечну боротьбу в ньому. Тут лунає "Слава Україні!", з іншого боку - "Слава Росії!". Цинічні політики виголошують лозунги. А насправді обидві країни живуть погано. До "слави" і українцям, і росіянам ще років 100. Доки прості люди почнуть жити нормально

Людей вбивати не вмію, революції робити теж. Дуже важливо, щоб Росія виповзла з цієї похмурої тіні. Але сонце в зеніті. Тінь від нашого імператора невелика. Скоро вийдемо з неї

У липні 2015 року фронтмени гуртів ДДТ та "Наутилус Помпилиус" Юрій Шевчук та В'ячеслав Бутусов записали спільну пісню "Осінь панує" українською мовою. Авторство композиції належить українському фолк-рок гурту з Санкт-Петербурга "Сонце-Хмари".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Green Grey вперше за 23 роки заспівали українською

У січні 2016-го гурт привітав усіх з Новим роком піснею "Всім миру і добра" про Третю світову війну. У ній згадав про про батьківщину і шквал пропаганди, а також про Йосипа Сталіна і Степана Бандеру.

У березні цього року Юрій Шевчук розповів, що гурт уже має напрацювання для нового 21-го студійного альбому. Попередня платівка "Прозрачный" вийшла 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна російська співачка потрапила в базу "Миротворця"

"Сьогоднішній день пропонує нові теми для альбому, який ми пишемо. Світ стрімко змінюється і не завжди одразу зрозуміло чи на краще. Можливо, вже наближається Третя світова. Просто нині відбувається глобальне переселення народів, яке за масштабом можна порівняти тільки з епохою стародавньої Римської імперії. Як музиканти мусимо на це реагувати. Одне у нас лишається незмінним - дурні і дороги".

Політики не відповідають масштабам сучасних подій. Я старий хіпан-анархіст, скажу: якби багатьох з них не було при владі, жити нам було б легше

Гурт ДДТ виник 1980 року в Уфі. Всього за 37 років існування у різний час до нього входили 25 учасників. Нині його складають семеро музикантів разом із незмінним лідером - вокалістом Юрієм Шевчуком. Найпопулярніші пісні "Это все...", "В последнюю осень", "Родина", "Дождь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські артисти почали відмовлятися від виступів у Криму

2015-го року Міністерство культури України внесло Юрія Шевчука до "білого списку" митців та діячів культури. Туди також потрапили ті, хто своїми висловлюваннями та діями сказали однозначне "так" територіально цілісній, суверенній та демократичній Україні, і відповіли "ні" агресії, окупації та анексії. Всього до "білого списку" увійшли 34 діячі.

Зараз ви читаєте новину «"Думав, що з'їду з глузду, коли почалася війна між Росією та Україною" - 60-річчя рокера Юрія Шевчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі