вівторок, 29 листопада 2016 19:09

Гурт Green Grey вперше за 23 роки заспівали українською

 
Київський рок-гурт Green Grey вперше за 23 роки існування заспівав українською. Текст пісні "Хто зна" написав вокаліст групи Дмитро "Мурік" Муравицький.

Нова композиція Green Grey — це лірична балада. Хлопець сумує за коханою і ставить риторичне запитання "хто знає, хто врятує мене від нудьги і печалі".

Пік популярності Green Grey припадає на середину 1990-х. Першими з українських музикантів двічі отримали нагороду MTV Europe Music Awards. Хіт "Под дождем" 1997-го став піснею року в Україні.

"Хоч я і не є носієм мови, але пісня "Хто зна" вийшла однозначно вдалою. Нею ми добре здивуємо наших колег та шанувальників", – каже "Мурік". Музику до тексту написав гітарист Андрій "Дізель" Яценко.

"А з цими квотами україномовними на радіо. Краще би зробили квоти на якісну музику. Коли артист пише заради того, щоб цей продукт вліз у рамки сьогоднішнього шоу-бізнесу, з такої творчості ніколи не вийде чогось насправді вартісного", - додав "Дізель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТНМК заспівали з "Братами Гадюкіними"

4 листопада на концерті у Києві гурт презентував шостий студійний альбом "WTF?!". Він складається тільки з російськомовних пісень. До альбому увійшла записана спільно із радіоведучим Сергієм Кузіним кавер-версія композиції "Не стреляй" російської групи ДДТ. Її лідер Юрій Шевчук подарував Green Grey права на виконання пісні.

2005 рокуза підтримки партії Віктора Медведчука музиканти очолили громадську ініціативу "Наше право". У якій виступали за права російськомовних, протестували проти політики українізації.

Зараз ви читаєте новину «Гурт Green Grey вперше за 23 роки заспівали українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі