пʼятниця, 25 грудня 2020 00:45

Дісней взяли на роботу аніматора, який обіцяв "надерти їм зад"

Дісней взяли на роботу аніматора, який обіцяв "надерти їм зад"
Студія "Дісней" створила мультсеріал "Іваджу", заснований на африканських казках. Досліджуватимуть тему соціальних класів. Фото: BBC

Мультиплікатор з Уганди Хамід Ібрагім обіцяв "надерти дупу студії Дісней". Разом із нігерійцями Зікі Нельсоном та Толу Оловофоєку створили компанію Kugali. Взяли за мету розповідати "історії, натхненні африканською культурою, використовуючи комікси, мистецтво та доповнену реальність".

Заява аніматора привернула увагу компанії. Дісней оголосив про співпрацю з його студією.

Створили анімаційний серіал "Іваджу" за сюжетами африканських казок. Жанр - афрофутуризм. Досліджуватимуть тему соціальних класів.

"Іваджу" перекладається як "майбутнє" з мови народу Йоруба, живуть у Західній Африці.

В Kugali хочуть змінити відсутність африканців у загальноприйнятій науковій фантастиці. Зік Нельсон каже, що співпраця з Disney здійснила його особисту дитячу мрію розказати історію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче, щоб в Україні був "Діснейленд"

Креативний директор Disney Дженніфер Лі розповіла, що її заінтригував коментар Ібрагіма про "надирання заду" та його короткометражка.

"Іваджу" вийде на каналі Disney + у 2022 році.

Перед деякими мультиками Disney показуватимуть попередження про вміст расизму. У "Котах-аристократах" кішка мружить очі та грає паличками для їжі на фортепіано. Це карикатура на східноазіатські народи. У "Пітері Пені" висміюють корінних американців. За сюжетом, говорять незрозумілою мовою, танцюють у пір'ї та називають себе червоношкірими.

У "Леді та Блудьку" злими персонажами зробили двох сіамських кішок з вузькими очима. Це пов'язано з неприязню американців до азійців після Другої Світової. Також в "Аладдіні" всі лиходії мають іноземний акцент.

Зараз ви читаєте новину «Дісней взяли на роботу аніматора, який обіцяв "надерти їм зад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі