вівторок, 26 березня 2013 13:45

"Бікіні - найважливіший винахід з часів атомної бомби" - у Києві покажуть кіно про моду
8

Діана Вріланд: погляд повинен подорожувати
Фото: Фото: kinopoisk.ru
Діана Вріланд: погляд повинен подорожувати
Забавне личко
Забавне личко
Забавне личко

28 березня у кінотеатрі "Київ" почнеться модний кінофестиваль. У програмі "HARPER'S BAZAAR, Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ!" покажуть три фільми.

Документальна стрічка "Діана Вріланд: погляд повинен подорожувати" розповідає про редактора легендарного фешн-видання Harper's Bazaar з 1937 по 1962 роки. Використовуючи архівний матеріал та інтерв'ю з родиною та колегами Вріланд, режисер створює докладний портрет жінки, яка фундаментально змінила сприйняття моди і мистецтва.

"Бікіні - це найважливіший винахід з часів атомної бомби" - Діану Вріланд до сих пір цитують представники модної індустрії. За своїм впливом на світ моди, вона може зрівнятися хіба-що з Коко Шанель. Діана Вріланд була особистим консультантом з питань моди Жаклін Кеннеді. І саме вона "дозволила" всьому американському суспільству носити сандалі на босу ногу з повсякденним одягом.

"Забавне личко" - це комедія 1957-го року з Одрі Хепберн. Історія про те, як зворушлива та тендітна продавчиня з книгарні Джоанна стала "обличчям" гламурного журналу мод. Цей легкий і елегантний мюзикл "Золотої ери" Голлівуду мав чотири номінації на "Оскар". Дизайн костюмів для фільму розробляв Живанші.

"Як вийти заміж за мільйонера" 1953-го року – стрічка про трьох білявок, яких зіграли Мерилін Монро, Бетті Грейбл та Лорен Беколл. Три моделі, які час від часу з'являються на сторінках Harper's Bazaar, шукають наречених-мільйонерів. Сповнені планів, від яких аж голова йде обертом, вони винаймають пентхауз посеред Манхеттену, купують коштовне вечірнє вбрання та починають полювання. Минає час, і попри всі таланти, з'ясовується, що вполювати мільйонера - не така вже й легка справа, тож доводиться навіть розпродавати меблі з орендованого помешкання… Ця вінтажна комедія отримала у свій час численні премії – від Оскару до британської BAFTA.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Триватиме фестиваль до 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Бікіні - найважливіший винахід з часів атомної бомби" - у Києві покажуть кіно про моду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі