пʼятниця, 24 лютого 2017 00:10

Жоден "Оскар" не може обійтися без скандалу

Автор: ФОТО З САЙТА www.lalaland.theplaylist.net
  У мюзиклі ”Ла-Ла Ленд” ресторанного піаніста й офіціантку, які мріють підкорити Голлівуд, зіграли 36-річний канадець Райан Ґослінґ та американа Емма Стоун, 28 років
У мюзиклі ”Ла-Ла Ленд” ресторанного піаніста й офіціантку, які мріють підкорити Голлівуд, зіграли 36-річний канадець Райан Ґослінґ та американа Емма Стоун, 28 років

— Слід поводитися максимально непомітно. Ні з ким не розмовляти. В туалет відходити заборонено, — такі інструкції отримують відповідальні за заповнення порожніх місць у залі під час церемонії вручення "Оскара". Не всі голлівудські зірки досиджують до кінця шоу. Їх замінюють підставні глядачі. Отримують за свою роботу $100 на годину — 2700 грн.

26 лютого в американському Лос-Анджелесі відбудеться 89-та церемонія вручення премії "Оскар". Пройде в кінотеатрі "Долбі", розрахованому на 3,4 тис. глядачів.

— Жоден "Оскар" не може обійтися без скандалу. Цього разу Американській кіноакадемії закинули, що фільми майже не розповідають про людей похилого віку. 12 відсотків їхніх героїв старші 60 років, — розповідає кінокритик Антон Філатов, 28 років.— Якщо подивитися на статистику, то жодної проблеми не видно: пенсіонери становлять близько п'ятої частини населення США. Майже стільки ж із них відвідують кінотеатри. На думку продюсерів, неувага до проблем старості порушує американську ідеологію — єдність у різноманітності. 2016-го преса скандалила, бо на основні номінації не висунули жодного темношкірого. Цьогоріч на "Оскар" претендує рекордна кількість афроамериканців.

Мюзикл "Ла-Ла Ленд" режисера Демієна Шазелла заявлений у 14 номінаціях. Картина повторила рекорд "Титаніка" Джеймса Кемерона та драми 1950-го "Все про Єву".

— Нагороду "Найкращий фільм" найчастіше вручають двом типам картин. Перший — це кіно, засноване на реальних подіях. Другий — стрічки про людей, які досягли високих результатів у своїй справі. Торік переміг фільм "У центрі уваги". Розповідає про реальне журналістське розслідування випадків педофілії серед католицьких священиків Бостона, — продовжує Антон Філатов.

— У "Ла-Ла Ленді" історія майже казкова. Розповідає про офіціантку та піаніста з ресторану, які стають зірками. Тобто реалізують свою американську мрію. Головний конкурент "Ла-Ла Ленду" — фільм "Манчестер біля моря" Кеннетта Лонергана. До жодного з двох типів оскароносних фільмів він не належить. Розповідає про сантехніка, який після смерті брата повертається в рідне місто доглянути за племінником. Якщо стрічка переможе, то зламає усталену закономірність.

Цього року на золоту статуетку за "Найкращий фільм" також претендують стрічка про перший контакт землян з інопланетянами "Прибуття". Картина "Лев" — про всиновленого хлопчика, який шукає свою справжню родину, драма "Паркани". Режисер Мел Ґібсон представив історичний фільм "З міркувань совісті" про солдата, який через релігійні переконання відмовився братися за зброю, але став героєм Другої світової. В кримінальній стрічці "За будь-яку ціну" двоє братів грабують банки, аби віддати борги за родинне ранчо. Фільм "Місячне сяйво" розповідає про чорношкірих підлітків із кримінального району Маямі. "Приховані фігури" — історія перших темношкірих математиків, які вели розрахунки космічних польотів НАСА.

89-ту церемонію вручення премії "Оскар" у ніч на 27 лютого транслюватиме канал "Україна". Початок о 2:00.

Зараз ви читаєте новину «Жоден "Оскар" не може обійтися без скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі