вівторок, 15 листопада 2016 05:30

Знімуть фільм про кінець Донбасу

Знімуть фільм про кінець Донбасу

— Для багатьох українців письменник Сергій Жадан сформував образ людини з Донбасу. Поважаю його творчість. Утім, для Жадана Схід України — мала батьківщина. Тому його книжки притеплені спогадами дитинства й внутрішнім баченням. Я ж малюю цей образ ззовні. І хочу, аби він вийшов максимально об'єктивний, — каже режисер 45-річний Валентин Васянович.

Сценарій його картини "Атлантида" став одним із переможців конкурсу Держкіно. Кошторис майбутньої стрічки становить 42 млн грн.

Події відбуватимуться в Маріуполі на Донеччині.

— Головному герою "Атлантиди" — близько 35 років. Він мужній, спортивний. Має внутрішній стрижень. Та йому ще не доводилося приймати складних рішень. Усі його турботи — зранку вчасно прийти на завод, а ввечері розслабитися, — продовжує Васянович.

— І от підприємство, де він працював, банкрутує і закривається. Поступово ­зупиняються й інші заводи та фабрики. Їх збудували понад 100 років тому. ­Місто розросталося й жило за їхній рахунок. А зараз — марніє.

Це фільм-катастрофа про кінець індустріального Донбасу. Учорашня запорука стабільності стає купою металу. Це накладається на внутрішній злам людини Донбасу. Головний герой уперше мусить вибирати, як жити далі.

Режисер порівнює Донбас із міфічним континентом Атлантидою, яку назавжди поглинув океан, за легендою.

— Тема Сходу України — найактуальніша сьогодні. Мені цікаво проявити ментальні особ­ливості його жителів. Як у моєму фільмі "Креденс" 2013-го, де об'єктом дослідження був характер галичан.

Ключовим моментом стрічки стане аварія на металургійному комбінаті. Використають спец­ефекти польської студії "Калейдоскоп".

Зараз ви читаєте новину «Знімуть фільм про кінець Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі