понеділок, 09 листопада 2009 17:13

За картини Савадова і Ройтбурда накупили часнику

Автор: фото: Тарас Подолян
  Директорка Українського дому Наталія Заболотна  організувала аукціон картин відомих художників. Виручені кошти витратить на овочі та фрукти для дитячих будинків. Акцію проводить на тлі картини киянина Вінні Реунова ”Домогосподарка”, на якій він зобразив с
Директорка Українського дому Наталія Заболотна організувала аукціон картин відомих художників. Виручені кошти витратить на овочі та фрукти для дитячих будинків. Акцію проводить на тлі картини киянина Вінні Реунова ”Домогосподарка”, на якій він зобразив с

7 листопада у столичному Українському домі відбувся благодійний аукціон. Продавали 38 картин Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда, Іллі Чичкана, Влади Ралко й Олександра Тістола. За 18 проданих картин уторгували 27 тис. грн. На виручені кошти куплять цибулю, часник і цитрусові та передадуть їх у дитячі будинки. Решту полотен можна ще придбати. Початкова ціна — 200 грн.

— Щоб дітки не хворіли на грип, вирішили накупити для них вітамінів, — каже директор Українського дому 36-річна Наталія Заболотна.

Художникам видали 30-сантиметрові полотна з розграфленим посередині хрестом та олійні фарби. Пригощали лимонами, цибулею і часником.

48-річний Олександр Ройтбурд просить мольберт. Дівчина дає йому полотно.

— Это холст, а не мольберт. Вы что, не понимаете? Без мольберта я вообще рисовать не буду. И 30-сантиметровое полотно меня не устраивает. Нужен размер побольше, желательно 90 сантиметров.

За кілька хвилин із записників приносять мольберт та полотно. Ройтбурд усміхається.  Видавлює трохи червоної та чорної фарб, розмащує їх мастихіном, який приніс із собою.

— Всех, кто ко мне подойдет, буду обзывать пидарасами, — вирячується на фотографів. З його рота летить слина. Малює без захисної маски, як і решта художників.

— В усіх художників є невидимі маски, — каже Антон Соломуха, 64 роки. — У нас вийшов такий собі пір під час чуми. Та я переконаний, що вся ця історія — це облуда. В Україні найкращі жінки у світі, найдурніші політики і найдорожчий парламент. А тепер ще й найбільша паніка через грип. Я його не боюся. Завтра повертатимуся додому, повезу українську бацилу в Францію (Соломуха 31 рік живе у Парижі.  — "ГПУ").

Найкращі жінки і найдурніші політики — в Україні

Він малює дві картини. На одній зафарбовує рожевим хрест, на другій зображає квадрати по чотирьох кутках полотна. Підходить до Влади Ралко. Вона акриловими фарбами малює жіноче обличчя із зеленими рогами.

— Це дівчина у костюмі зайчика, — пояснює. — На початку осені на виставці показувала серію із 14 картин із вухами. Я не думаю, що цей аукціон допоможе подолати епідемію. Погоджуся віддати свою роботу за 100 доларів.

— Ти малюєш як справжня художниця, — потирає лоба Соломуха. — А я думав, що треба просто зафарбувати хрест.

Бере ще одне полотно. Зображає на ньому контур свинячої голови. Внизу пише: Свиня+АH1N1 = грип.

По дві картини передали Стас Волязловський та Олег Тістол. Перший не схотів їхати до Києва з Херсона через епідемію, другий відкриває виставку в Москві.

Юрій Соломко, 47 років, зобразив обличчя України у жовто-зелених тонах. На її вустах — захисна маска.

— Завтра лечу до Нью-Йорка, там за два дні відкриється моя виставка. Замість того, щоб збирати речі, прийшов сюди малювати. Мій нью-йоркський друг розповідав, що у них теж із початку захворюваності на "каліфорнійський" грип була така паніка. Але з часом усе минулося. Звісно, якась частина населення вимре, але нація має вижити. На грип хворіють тільки ті, в кого ослаблений імунітет — дуже малі діти й люди похилого віку. Я не боюся занедужати — щодня з"їдаю по головці часнику.

Зараз ви читаєте новину «За картини Савадова і Ройтбурда накупили часнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі