вівторок, 29 серпня 2017 06:40

Віруючих обурила комедія "Дзідзьо. Контрабас"

Віруючих обурила комедія "Дзідзьо. Контрабас"
Віруючих обурила комедія "Дзідзьо. Контрабас" Фото: KinoFilms.ua

— Ти шо робиш, фраєр? Ми духовні особи, ніяких баб, — двоє священиків на червоному "Фольксваґені" обганяють кабріолет із трьома звабливими дівчатами, номерним знаком "Багіня".

Служителі церкви не справжні. В ряси перевдягнулися, аби провести контрабандні цигарки через польський кордон, за сюжетом комедії "Дзідзьо. Контрабас".

Головний герой стрічки зводить будинок. Гроші на будівництво отримує від матері, яка працює в Португалії. Якось розуміє, мріяв не про це. Хоче стати зіркою. Решту невитрачених грошей вкладає в костюм, мікрофон і машину. З артистичною кар'єрою не складається. Хлопець має швидко знайти $3 тис. На допомогу приходять друзі — Юлік і Лямур. Вирішують заробити на контрабанді. Але на пропускному пункті з'явився митник, який не бере хабарів.

Головну роль зіграв співак і актор 33-річний Михайло Хома. Він виступає в образі простуватого бородатого провінціала Дзідзьо.

— У дитинстві мав такий сильний голос, що скло тріскало від тиску. А слух був настільки чіткий, що без єдиної помилки міг просвистіти будь-яку мелодію. Мати віддала мене у дві школи — загальноосвітню й музичну. Не мав жодної хвилини на байдики. Постійно вчився. Вигравав перші премії на конкурсах. Потім мама поїхала в Португалію, а в мене почалася мутація голосу. Надсилала гроші, що я вкладав у свою творчість. На тому й побудована вся "афьора" фільму. Її сенс у тому, що мамі брехати не можна. Їй треба якомога частіше дзвонити, а мамам треба приїжджати додому, — каже ­Михайло Хома.

Мати артиста теж знімалася у фільмі. У одній зі сцен вони спілкуються по скайпу.

Знімали в Києві та селі Раковець Пустомитівського району на Львівщині.

У фільмі також зіграли актори київських театрів Римма Зюбіна, Олексій Вертинський, Володимир Горянський, шоумен Ігор Кондратюк.

— Слово "контрабас" у назві не має відношення до музичного інструменту. Так скорочено називають контрабандистів. Та тут схована алегорія. Дзідзьо ж музикант, тому й фільм має бути "музичний", — каже продюсер Павло Сушко, 37 років. Генеральними продюсерами стали сам Михайло Хома та Сергій Лавренюк.

На афішах стрічки Михайло Хома стоїть у сутані священика західного обряду й кедах. Поруч із ним — дівчина у відкритій сукні з бейсбольною бітою.

Священик Української греко-католицької церкви Андрій Кащук написав у мережі, що такі зображення паплюжать образ священнослужителів.

— Коли писали сценарій, спілкувалися з представниками духовенства. Щоб обійти теми, які можуть когось образити. Наша стрічка про те, що треба йти до своєї мрії. Фільм добрий, і нікого не висміює. Дзідзьо й команда сміються над собою. А глядач може зробити це разом із ними, — додає Павло Сушко.

У прокат комедія "Дзідзьо. Контрабас" вийде 31 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Віруючих обурила комедія "Дзідзьо. Контрабас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі