вівторок, 25 липня 2006 16:57

Сумську на "Острів Крим" не запросили

23 липня у Севастополі розпочався російсько-український кінофестиваль "Острів Крим". Журі очолив московський письменник Василій Аксьонов, 73 роки. Наприкінці 70-х він написав роман "Остров Крым" — про те, як велося б зараз на півострові, якби "червоні" не вибили звідти Врангеля.

Богдан Ступка, 64 роки — президент фестивалю. Перегляд вирішили не робити конкурсним. Призи — золоті злитки — пообіцяли всім.

Першою показали стрічку Олександра Сокурова "Сонце". Її готують до прокату в Росії, Франції, Італії, Швейцарії: це "інтернаціональний" фільм. Відбудеться також прем"єра російсько-французького фільму "Сєрко" режисера Жоеля Фаржа. Головну роль у ньому зіграв Олексій Чадов.

— Ми не хочемо, щоб фестиваль перетворився на "междусобойчик". Знаєте, це коли зібралися два сусіди, поставили сулію самогонки і п"ють з ранку до вечора, — каже Ступка.

Киянин Євген Сивоконь привіз на фестиваль мультфільм "Сніг засипле дороги". Серед ігрових стрічок покажуть серіал Андрія Дончика "Украдене щастя" і "Татарський триптих" Олександра Муратова.

Самого Дончика до Севастополя не покликали.

— І мене ніхто не запрошував, — розповіла "ГПУ" акторка Ольга Сумська, 39 років. — Якщо фестиваль проводить Богдан Сильвестрович, то це й не дивно.

У програмі є фільм "Старша сестра", із Сумською у головній ролі.

Зараз ви читаєте новину «Сумську на "Острів Крим" не запросили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі