понеділок, 28 серпня 2006 17:41

Зняли фільм про В"ячеслава Чорновола

Стрічку про політика і громадського діяча В"ячеслава Чорновола показали минулого тижня у столичному Будинку кіно. Художньо-документальний фільм режисера Володимира Онищенка, 46 років, називається "Той, що збудив кам"яну державу".

У кіно нема синів Чорновола — Тараса та Андрія.

— Рідною Чорновіл називав падчерку Ірину, — розказує "ГПУ" режисер. — Він заповів львівську квартиру їй, а не своїм дітям. Після смерті В"ячеслава брати через суд відбирали в Ірини цю квартиру. Але жінка мала дарчу.

Заповів львівську квартиру падчерці

— Тричі дивилася стрічку, — каже вдова Чорновола Атена Пашко. — Трохи плакала — коли львівську в"язницю показували. Колись ми обоє там сиділи. Мене вели на допит, а його — з допиту. Я тоді побачила його, ледве не зомліла. А він вигукнув: "Атено!", — і мені стало легше. В актора Сергія Романюка, який грає Славу, нема енергетики Чорновола, — додає сумно.

Онищенко вибачається:

— Сергій Романюк не грає Чорновола, а промовляє від його імені.

Слідчого КДБ зіграв актор Євген Паперний, 55 років.

— Меня озвучил Богдан Бенюк, — каже Паперний. — Не дуже добре розмовляю українською мовою, бо я русскоязычный артист. Я делал попытку, много-много наговорил текста на съемках, сам того не ожидая. Но было слишком смешно. Не хотелось украинскую речь корежить.

Прем"єра відбулася у 20 містах України.

— Львів"яни співали гуртом гімн, у Тернополі читали "Отче наш", — розповідає Атена Пашко зі слізьми на очах. — А от у Донецьку прийшло лише 25 глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм про В"ячеслава Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі