пʼятниця, 13 травня 2011 04:00

"Росіян ніколи не виправиш"

Автор: ФОТО: REUTERS/Ina Fassbender
  Співачка Міка Ньютон на конкурcі ”Євробачення” виконує пісню ”Ангел”, яку написав композитор Руслан Квінта
Співачка Міка Ньютон на конкурcі ”Євробачення” виконує пісню ”Ангел”, яку написав композитор Руслан Квінта

10 і 12 травня у німецькому Дюссельдорфі відбулися півфінали пісенного конкурсу Євробачення. Фінал пройде у суботу 14 травня. Переможця обиратимуть шляхом голосування телеглядачів та журі.

— Найбільше мені не сподобався виступ португальців, — говорить російський музичний критик 42-річний Сергій Сосєдов. — Вони вийшли на сцену з якимись транспарантами. Не бачу виправдання їхній ексцентриці. Може, вона захована у змісті пісні, але я нічого не зрозумів, бо співали португальською. Угорська виконавиця Каті Вульф дуже стильна, експресивна, пристрасна. Вона співає пісню про драматичне кохання, а це дуже підходить під формат Євробачення. Такі композиції одразу запам'ятовуються.

Київському продюсеру Ігореві Кондратюку, 49 років, сподобалися учасник від Росії Олексій Воробйов та Нігяр Джамал й Ел і Нікі з Азербайджану.

— Азербайджанці виконують пісню Running Scared ("Тікай не оглядаючись". — "ГПУ") про чисте справжнє кохання. З ними на сцені виступають чотири танцівники. Цього достатньо, аби створити необхідну атмосферу. Росіянин — симпатичний хлопець. Саме це потрібно домогосподаркам, яких найбільше серед глядацької аудиторії Євробачення. В Олексія правильно поставлений номер, непогана пісня. Коли він вийшов у фінал, у камеру вигукнув: "Это Россия, бл..." Мені це не сподобалося. Після цього розумієш, що росіян ніколи не виправиш. Симпатичними були і представники Ісландії. Їхній соліст, кругленький хлопчик, самим своїм виглядом викликав у глядачів любов.

Каже, представниця України 25-річна Міка Ньютон має мало шансів на перемогу.

— Не вірю, що ця пісня є сильною з точки зору Євробачення. На сцені мало показують Ксенію Симонову (переможниця проекту "Україна має талант", демонструє у Дюссельдорфі пісочну анімацію. — "ГПУ"). Я не одразу зрозумів, який малюнок вона там робила. Європейському глядачу для цього треба ще більше часу. У Міки пісня зворушлива і у форматі Євробачення. Але я не вірю, що вона може перемогти.

"Ми дуже хвилювалися, — написала Міка Ньютон про підготовку до виступу в своєму блозі. — Ксенія репетирувала по 4 години на день, щоб добитися тої ж швидкості, яку має пісня. Це складно. Обіцяла і мене трохи навчити малювати піском".

Зараз ви читаєте новину «"Росіян ніколи не виправиш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі