пʼятниця, 22 лютого 2019 00:45

Проблеми українців та американців подібні

Автор: WWW.KINOPOISK.RU
  Американський актор Джон Девід Вашингтон (праворуч) у драмі ”Чорний куклукскланівець” грає детектива, який розслідує діяльність расистської організації ”Ку-клукс-клан” у США 1970-х. Його напарника втілив Адам Драйвер (ліворуч)
Американський актор Джон Девід Вашингтон (праворуч) у драмі ”Чорний куклукскланівець” грає детектива, який розслідує діяльність расистської організації ”Ку-клукс-клан” у США 1970-х. Його напарника втілив Адам Драйвер (ліворуч)

— Глядачі після цього фільму ще довго мовчали, — розповідає продюсер фестивалю американського кіно "Незалежність" Анна Бурдіна про драму "Гарний хлопчик". — Багато хто переживав сімейні трагедії, тому ця стрічка сприймається близькою.

Журналіст Девід Шефф дізнався, що його 18-річний син Нік наркозалежний, за сюжетом. Кладе хлопця в реабілітаційний центр. Після лікування Нік вступає до коледжу, де знову починає вживати наркотики.

— "Гарний хлопчик" — історія про боротьбу з наркоманією. Про те, як перемога над нею згуртовує сім'ю, — продовжує Анна Бурдіна.

— Наш фестиваль демонструє різноманітність американського кіно. Показуємо фільми, які звернули на себе увагу світової кіноспільноти, але не виходять в український прокат. Кінотеатри відмовляються від нерозважальних стрічок. Ці фільми переважно не мають хепі-енду, не комедії, без спецефектів. Проте дають привід для роздумів. Це зрозумілі історії звичайних людей. Ідея фестивалю — показати спільне в жителях різних куточків світу. Проблеми американців й українців подібні. Усіх хвилюють питання соціальної справедливості, прав людини, стосунків між рідними.

Інша картина фестивалю — драма "Якби вулиця Біл могла говорити" режисера Баррі Дженкінса.

19-річні Триш Риверс та Алонзо Гант дружили з дитинства і згодом стали парою. Та одного разу Алонзо заарештовують. Звинувачують у зґвалтуванні, якого він не коїв. Його кохана Триш із допомогою родини намагається розібратися у ситуації та звільнити Алонзо до того, як народиться їхня дитина.

У рамках заходу представлять біографічну кримінальну драму "Чорний куклукскланівець".

В основі сценарію мемуари відставного офіцера поліції, афроамериканця Рона Столлворта. Торік картина здобула гран-прі Каннського кінофестивалю.

Розповідає про першого темношкірого детектива в штаті Колорадо у 1970-х. Той береться за розслідування діяльності расистської організації "Ку-клукс-клан".

Фестиваль "Незалежність" пройде в Києві з 21 до 28 лютого. Покажуть шість художніх і дев'ять документальних стрічок.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми українців та американців подібні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі