середа, 10 вересня 2008 19:33

Принц Вельський купив картину Олексія Бреуса

"Виставки тральфреалістів відвідують президент Франції Жак Ширак і принцеса Бельгії Астрід. Торік картину київського представника цього напрямку Олексія Бреуса купив принц Вельський", — розповідає директор галереї "Енігма" Світлана Данилова, 44 роки.

Олексій Бреус належить до групи "Стронцій-90". Його роботи є в колекціях у США, Німеччині, Бельгії, Франції, Великобританії, Японії, Росії. Багато полотен присвятив Чорнобилю. 1986-го Бреус жив у Прип"яті. Він брав участь в аварійних роботах у перші години після вибуху реактора Чорнобильської АЕС.

Світлана Данилова вибачається. Перед зустріччю жінка зробила маску для волосся. Голова галеристки замотана в целофан.

— Сім років тримаю салон і галерею краси. Робота художників і косметологів схожа.

Показує серію "Ботанічні портрети" киянки Тетяни Чебрової, 47 років. Вона зображує рідних у вигляді квітів. Лілії, тюльпани художниця надписала "Моя мама", соняшник — "Молодший син".

— Тетяна створює полотна з метеликами, які допомагають жінкам вагітніти, — говорить Світлана. — Продає їх за кілька тисяч доларів. Якось намалювала дівчину на рожевому тлі. Подарувала жінці, котра не могла завагітніти. Через рік у неї народився син.

Галеристка пропонує прогулятися коридором, доки вона зніме маску. Повертається за 15 хв із розпущеним волоссям, у затемнених окулярах.

Полотна з метеликами, допомагають жінкам вагітніти

— На відкриття виставки селекціонери Сергій і Ліна Виноградські принесли виведені ними гладіолуси. Сорт лососевий— палевого кольору з блідо-салатовими краями назвали "Зіркою тральфреалізму".

Виставка у галереї "Енігма" по вул. Драйзера, 34/51 діє до 25 вересня без вихідних. Вхід вільний.



"Тральф" походить від назви планети

Тральфреалізм — художня течія, що виникла в Україні майже 20 років тому. Слово "тральф" походить від назви планети Тральфамадор, яку вигадав американський письменник Курт Воннеґут. Це також й абревіатура — "Трансформація Реальності Артом, Любов"ю, Фантазією". Головне у тральфреалізмі — краса, добро, світло, відкрите сприйняття світу. У ньому відсутні негатив, депресія, агресія.

Зараз ви читаєте новину «Принц Вельський купив картину Олексія Бреуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі