середа, 18 квітня 2012 06:45

Поновили зйомки "Хто боїться дядечка Бабая?"

На київській студії "Укранімафільм" поновили зйомки мультиплікаційної стрічки "Хто боїться дядечка Бабая?". З перервами робота над нею триває шість років. Це перший вітчизняний повнометражний мультфільм у форматі 3D.

— Сюжет — авантюрна мандрівка дівчинки, яка йде рятувати дідуся та бабусю, — розповідає режисер Наталія Марченкова, 63 роки. — Дорогою їй зустрічається повний набір українських фольклорних персонажів. Бабай мусить підтримувати злий імідж проти власної волі. Він ходить на ходулях, щоби здаватися вищим і страшнішим. Крім того, йому ще доводиться годувати вигадані людьми жахи. Відчуває за них відповідальність.

За прихильність відьми, що за 300 років не втратила привабливості, змагаються безнадійно закоханий кіт і чорт. Останній її не любить, але хоче завадити котові. Вій — обтяжений достатком чоловік, який вирішує вкласти гроші в кіно.

Кошторис стрічки 10,5 млн грн. Під час роботи над мультфільмом режисер дивилася документальну картину про створення голлівудського 3D-блокбастера "Аватар".

— Там у них приміщення, напевно, як хмарочос, усе заповнено найновішими комп'ютерами. Ми намагаємося брати не якимись технічними прибамбасами, а драматургійними, аби глядачеві було цікаво, що далі. Спецефекти теж використовуємо.

Зараз ви читаєте новину «Поновили зйомки "Хто боїться дядечка Бабая?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі