середа, 06 травня 2009 19:04

Петро Дмитриченко везе на "Слов"янський базар" дві пісні

Автор: фото з сайту www.image.tsn.ua
  Співачка  Наталія Могилевська разом з Петром Дмитриченком під час зйомок у телепроекті ”Шанс”. Хлопець був закоханий у неї, кілька місяців вони зустрічалися
Співачка Наталія Могилевська разом з Петром Дмитриченком під час зйомок у телепроекті ”Шанс”. Хлопець був закоханий у неї, кілька місяців вони зустрічалися

10-річні Алексанян Андранік і Вікторія Литвинчук із Хмельницького та Петро Дмитриченко, 28 років, із міста Ровеньки на Луганщині представлятимуть Україну на XVIII фестивалі "Слов"янський базар". Конкурс відбудеться 10–16 червня у Вітебську, Білорусь. Змагатимуться виконавці з 18 країн.

— Із таким вокалом гріх засиджуватися за лаштунками. У Петрові Дмитриченку є щось, що чіпляє, — каже член журі, продюсер 29-річний Дмитро Клімашенко.

Він написав для Петра пісню "Збережи мене". Другу композицію — "Божеволію"— співак створив сам для телепроекту "Шанс". Присвятив її продюсерці й співачці 34-річній Наталії Могилевській, в яку був закоханий. Петро переміг на "Шансі", глядачі віддали за нього 160 тис. голосів.

Він кілька місяців зустрічався із Могилевською. Потім повернувся до Луганська, викладає у місцевому педуніверситеті вокал. 100 тис. грн, належних йому як переможцеві "Шансу", не отримав. Пояснює, що генпродюсер Ігор Кондратюк видає гроші частинами.

2007-го Дмитриченка відрахували зі столичного університету культури.

— Зателефонував завкафедрою Віктор Шпортько. Каже: "Тебе вигнали за прогули". А я йому: "От і класно". У Луганському педуніверситеті рівень викладання вищий.

Петро народився у Ровеньках. Рік працював підземним електрослюсарем у шахті ім. Фрунзе.

— Після зміни виходив нагору й співав у ресторані "Донбас". Виступав і на 60-тисячних стадіонах. "Шанс" нічого мені не дав: як брав чотири октави — так і беру. Позавчора телефонує моя викладачка вокалу Лілія Григорівна. Каже: "Петька, моя півторарічна онука зафанатіла, співає твої пісні на всю хату". І моя 80-річна бабуся любить їх слухати.

— Звісно, краще було б узяти участь у Євробаченні. Але й "Слов"янський базар" непогано, — додає Дмитриченко.

Українці перемагали п"ять разів

1992-го на "Слов"янському базарі" переміг Олекса Берест. Він видав альбом "Моєму серцю волю дай", згодом зник з естради. 1993-го гран-прі виборола Таїсія Повалій. 1994-го Олександр Пономарьов із піснею "З ранку до ночі" став другим. 1996-го Руслана з піснею "Дикі гуси" взяла гран-прі. 2007-го гран-прі вручили Наталі Краснянській із міста Южноукраїнськ на Миколаївщині за пісню "Тільки з тобою".

Зараз ви читаєте новину «Петро Дмитриченко везе на "Слов"янський базар" дві пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі