четвер, 11 червня 2009 18:17

Олігархи летіли послухати "Братів Гадюкіних" на гелікоптерах

Автор: фото: УНІАН
  Колишній львів’янин Сергій Кузьминський 15 років тому вилікувався від наркотичної залежності. Нині живе в Москві, працює там ді-джеєм у клубах
Колишній львів’янин Сергій Кузьминський 15 років тому вилікувався від наркотичної залежності. Нині живе в Москві, працює там ді-джеєм у клубах

У минулі вихідні 10 гуртів виступили на 11-му рок-фестивалі "Чайка". Він пройшов на однойменному аеродромі, за 7 км від Києва.

— Я на "Братів Гадюкіних" приїхала, — стрибає під сценою жінка років 25. — Кажуть, це їхній останній виступ, адже соліст Сергій Кузьминський дуже хворий.

Кузьминський повернувся до гурту три роки тому. 1994-го пішов із "Гадюкіних", лікувався у Бельгії від наркотичної залежності. Після того одружився і переїхав до Москви. Працює ді-джеєм у престижних клубах під псевдонімом Руберт.

Президент фестивалю 33-річний Ярослав Биструшкін каже: "Братів Гадюкіних" запрошували на "Чайку" кілька років поспіль.

— Вони виступають тільки на корпоративах, і то рідко. Переважно в Росії, в олігархів. Для їхнього барабанщика мусили діставати ексклюзивні тарілки. А для Лагутенка з "Мумій Троля" замовляли шоколад із Бельгії. В Україні такого не знайшли.

40-річний Ілля Лагутенко скаржиться, що гурт оселили в прокуреному готелі.  "Мумій Троль" жив у столичній "Либіді".

До сцени Іллю супроводжують восьмеро охоронців.

— Щось він постарів, — перешіптуються дівчата у віп-зоні під сценою. — Потрьопаний такий.

На прес-конференції 45-річного Олега Скрипку просять оцінити учасників фестивалю.

— Костю Кінчева з петербурзької "Аліси" знаю з 1990-х, — каже співак. — Якось летіли з Греції в літаку разом. Лайнер ледь не впав через несправність у моторі. "Аліса" — старий російський рок, у якому більше розмовляють, а не співають. Так само й "Мумій Троль". А от "Брати Гадюкіни" — супергрупа, чисто український феномен. На них схожий гурт "Гуцул Каліпсо" з Чернівців. У нас  вибух моди на етнічну музику.

За два дні "Чайку відвідали 20 тис. глядачів. Квитки коштували 100–200 грн. За 5 тис. грн на аеродромі можна було посадити гелікоптер.

— П"ять приватних вертольотів прилетіли, — хвалиться Биструшкін. — Багатіїв найбільше цікавили "Мумій Троль" та "Гадюкіни". А дєвочки олігархів люблять групу "Бумбокс".

Зараз ви читаєте новину «Олігархи летіли послухати "Братів Гадюкіних" на гелікоптерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі