середа, 01 серпня 2007 19:07

Ольга Чурсіна відмовила Плісецькій

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Актриса Ольга Чурсіна у фільмі ”Серцю не накажеш” грає дівчину Олександру,  яка розслідує смерть свого батька. Поруч сидить актор Олексій Нагрудний
Актриса Ольга Чурсіна у фільмі ”Серцю не накажеш” грає дівчину Олександру, яка розслідує смерть свого батька. Поруч сидить актор Олексій Нагрудний

22-річна московська актриса Ольга Чурсіна знімається в українському серіалі "Серцю не накажеш". Розмовляємо з нею на подвір"ї студії "FilmUA" біля входу до знімального павільйону.

— Напевно, і не знаєте про мене нічого, — говорить Ольга. — Я вчилася в балетній школі при Большому театрі. У 12 років мене в трупу кликала Майя Плісецька, але я продовжила навчання. Хотіла бути тільки в Большому, вже танцювала партії в "Лускунчику", "Сплячій красуні". Але в 15 на репетиції мене не втримав партнер. Я впала й надірвала зв"язки кульшових суглобів. Лікарі сказали, якщо буду й далі танцювати, стану інвалідом. Потайки від батьків я все одно тренувалась. Півтора року навіть танцювала в основному складі балету "Тодес" Алли Духової.

Актрисою як стали?

— Моїм хобі завжди був модельний бізнес. Працювала в агентствах Слави Зайцева та Валентина Юдашкіна. До нас прийшов режисер Микола Стамбула — шукав дівчат для масовки у фільмі про Чечню "Марш-кидок". Після проб мене затвердили на головну роль. Я граю закохану в такого собі російського Рембо. Стрічку на замовлення Путіна знімали. Мовляв, ідіть хлопці на війну, і вас будуть чекати такі дівчата. Після балету стати актрисою важко. У балетних школах примушують приховувати емоції. Якщо щось не виходить, б"ють. Плачеш — б"ють за сльози.

Після успіху в "Марш-кидку" Ольга вступила у ҐІТІС. Знімалася в серіалах  "Вілліси", "Примадонна", "Адам і перетворення Єви".

— Вуз закінчила позаторік. Дипломна вистава моя була "Сон дядечка" за Достоєвським.

Актрису до себе кликали московські театри "Ленком" і "Табакерка".

У балетних школах б"ють. Плачеш — б"ють за сльози

— Але я вирішила, що хочу грати тільки у Романа Віктюка. Хоч мене відмовляли. Він людина не від світу цього. Кілька разів приходила до Віктюка на перегляд. Але щоразу на мені він закінчувався. Асистент режисера помітив мене і привів на репетицію. Роман Григорович якраз матюкався на Віру Сотникову. Він зараз готує виставу про гоніння на євреїв. Я побоялася підходити. Асистент мене підвів. Сказав, що я Достоєвського грала. "Та хоч десять Достоєвських!" — гримнув Віктюк і послав мене. Але сказав: "Нехай репетирує, я подивлюся". Зараз він знову сердиться, що я постійно на зйомках. "Ну й сиди у своєму кіно", — каже. Віктюк дуже любить мучити акторів. Якщо людина здається, то навряд чи потрапить до нього в театр.

Любите жорстких режисерів?

— Не подобається підхід через пряник. Коли режисер у тонусі, я сама заводжуся й починаю результат видавати. Якщо сюсюкати починає, не сприймаю його вказівок. Подобаються режисери Олег Гойда та Олег Маслеников із серіалу "Серцю не накажеш". Були тут ще інші, за 200 серій їх багато міняється. Ті не дуже були, я цього ні від кого не приховую.

Ольга Чурсіна зіграла княжну Романову в фільмі "Вершник на ім"я смерть" Карена Шахназарова. Питаю, як їй працювалося з цим режисером.

— Він мене просто полюбив, — усміхається. — Але на самих зйомках багато містики було. Знімали в Шереметьєвському палаці під Пітером. Усім погані сни снилися, декораціями бабусю вбило. А от Андрій Панін, який грав у цьому фільмі негідника, не сподобався. Бо він і в житті такий.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Чурсіна відмовила Плісецькій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі