пʼятниця, 25 січня 2008 16:21

Олег Скрипка любить знущатися над чужими піснями

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Співачка Марія Бурмака виконала пісню ”Арешт” із нового диска ”ТНМК”. Соліст гурту Фагот (праворуч) залишився задоволений
Співачка Марія Бурмака виконала пісню ”Арешт” із нового диска ”ТНМК”. Соліст гурту Фагот (праворуч) залишився задоволений

"Я думав, буде трошки менше людей", — дивується соліст гурту "Танок на майдані Конго" 33-річний Олег Михайлюта на прізвисько Фагот, протискуючись до сцени столичного клубу "Бочка". Тут "Танки" презентують платівку "РеФорматЦія-2" — збірник своїх хітів, переспіваних іншими українськими музикантами. У нижньому залі закладу тиснява, вільних місць майже немає.

— Першу "РеФорматЦію" ми випустили ще 2003-го, — згадує Фагот. — Дозволили музикантам будь-як переробляти пісні "ТНМК". Тепер прийшов час це повторити. Два роки тому ми кинули клич, і нам стали надсилати матеріали.

Сходами до залу спускається 43-річний вокаліст гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка. Дорогою до сцени знімає чорний капелюх та шкірянку.

— Бонжур, — вітається французькою, тиснучи "Танкам" руки.

Для диска Олег реформував пісню "ТНМК" "Пупсики", назвав її французькою "Лє Пупи".

— Це пісня у стилі неофранцузького шансону, — пояснює "ГПУ" Скрипка.  — "ТНМК" мені запропонували кілька треків на вибір. Мені ця пісня дійшла, я її за три дні зробив. Це європейський підхід до творчості. Європейські українці вміють працювати разом. А я люблю чужі пісні співати. Над ними можна знущатися сильно.

Нещодавно Олега номінували на здобуття Шевченківської премії — як режисера-постановника етнофестивалю "Країна мрій".

— Я так розумію, що спочатку була ідея номінувати сам фестиваль "Країна мрій", — розмірковує музикант. — Потім виявилося, що треба висувати не фестиваль, а виконавців. І мене представили як режисера. Мені це імпонує, приємно. Хоча люди ще пам"ятають, як я відмовився від звання заслуженого артиста. Це була абсолютно дебільна номінація. А Шевченківська премія — інша річ, від неї я не відмовлюся.

"ТНМК" пропонують послухати кілька пісень із "РеФорматЦії" наживо. Запрошують на сцену гурт "Димна суміш", вони співають пісню "Танків" "Все чесно". Далі гурт "Крихітка Цахес" переспівує "Восени".

— Ми самі вибрали цю пісню, — хвалиться "ГПУ" солістка "Крихітки" Каша Сальцова, 28 років. — Це одна з найкращих пісень "Танків", вона підходить мені по настрою.

Каже, нещодавно переспівала українською пісню "Крейсер "Аврора":

— Ніяк не зберемося видати цей сингл. Я не люблю переспівувати чужі пісні, але це мені сподобалося.

— Кашуля! — обіймає Сальцову 34-річний соліст "ТНМК" Олександр Сидоренко на прізвисько Фоззі, цілує її в щоку. — Просто супєр! Коли ви нарешті видасте свій другий альбом, ми до вас теж прийдемо.

Цікавлюся у Фагота, яким гуртам відмовляли в участі у проекті "РеФорматЦія-2".

— Нікому не відмовляли, — знизує плечима. — Деякі треки нам здавалися не дуже цікавими, просили їх переробити. Нас питають, чи "РеФорматЦія" — це ще не кінець "ТНМК", — сміється. — А ми просто не поспішаємо з новим альбомом. Хоча півтора року вже працюємо над новими піснями. Деякі граємо на концертах, дивимося на реакцію людей.

Зараз ви читаєте новину «Олег Скрипка любить знущатися над чужими піснями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі