вівторок, 21 листопада 2006 15:38

Нова книжка Акуніна коштує вісімдесят гривень

Нова детективна книжка 50-річного грузинського письменника Бориса Акуніна (Григорія Чхартішвілі) "Нефритові чотки" вийшла в московському видавництві "Захаров". У 704-сторінковий збірник увійшло три повісті і сім оповідань. Уперше книжку Акуніна видали тиражем у півмільйона примірників. Нею письменник завершує розповідь про пригоди слідчого Ераста Фандоріна в ХІХ столітті й переносить головного героя у ХХ століття. Дія книжки відбувається в Росії. Але матеріали для неї Акунін збирав у США, у британському місті Бристоль та у західному регіоні Франції — Бретані.

Ілюстрував "Нефритові чотки" художник із російського міста Ярославль Ігор Сакуров. Він познайомився з Акуніним через Інтернет. А потім показав свої ескізи.

Збірник мали видати пізніше.

— Але у видавництві дізналися, що на Арбаті "Нефритовими чотками" гендлюють з-під поли, — каже директор видавництва "Захаров" Ірина Богат. — Тому перші книжки з автографом автора продали у вівторок у російських магазинах. А через два тижні "Нефритові чотки" з"являться в київських книгарнях "Буква" за ціною 80 гривень.

Виходить також комп"ютерна гра "Нефритові чотки".

— Щось середнє між детективом і бігалкою-стрілялкою, — запевняє Акунін.

Зараз ви читаєте новину «Нова книжка Акуніна коштує вісімдесят гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі