вівторок, 06 лютого 2018 06:45

"Не бійся, кабан прив'язаний"

Автор: WWW.GALKA.IF.UA
  Лідер гурту ”Друга ріка” Валерій Харчишин у фільмі ”Легенда Карпат” зіграв ватажка опришків Олексу Довбуша. Роль його коханої, яка втекла від нелюбого чоловіка, виконала співачка Марія Яремчук
Лідер гурту ”Друга ріка” Валерій Харчишин у фільмі ”Легенда Карпат” зіграв ватажка опришків Олексу Довбуша. Роль його коханої, яка втекла від нелюбого чоловіка, виконала співачка Марія Яремчук

— Закон гір простий — не бери чужого, не вбивай невинних, не кривди чесних. Інакше прийдемо ми, — каже ватажок опришків Олекса Довбуш у фільмі "Легенда Карпат". Пригодницька стрічка режисера 44-річного Сергія Скобуна вийде у прокат 29 березня.

В основі сценарію легенда про те, що Довбуш у дитинстві був німий. На виховання його забрав чаклун-мольфар. Наділив Олексу надприродними можливостями.

Головну роль виконав лідер гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин, 43 роки.

— Одного разу зйомки зірвалися і режисер Сергій Скобун підвіз мене до Івано-Франківська, — розповідає Харчишин. — Тієї ночі мені наснився маленький Довбуш, який плакав. Я його піднімаю на руки, несу й у самого течуть сльози. На тому й прокинувся. На ранок телефонує режисер, я йому розповідаю сон. Виявляється, коли він повертався назад, натрапив на автомобільну аварію. В середині машини були вже мертві дорослі й ледь дихаючий маленький хлопчик. Сергій відвіз дитину в лікарню. Якби тоді зйомки не зірвалися, або режисер не вирішив мене відвезти, або повертався іншим шляхом — малюк міг би не вижити.

Останні кадри стрічки "Легенда Карпат" знімали в буковинському місті Вижниця на вул. Назарія Яремчука. ­1971-го в цьому місці фільмували музичну картину "Червона рута".

— У ній знімався 23-річний Назарій Яремчук. Мій батько, — розповідає співачка Марія Яремчук, 24 роки.

"Легенді Карпат" грає кохану Олекси Довбуша. Вимушена вийти заміж за нелюбого чоловіка. Але почуття взяли гору й гуцулка Марічка втекла до Олекси в ліс, за сюжетом.

— Я не знала, в якому фільмі зніматимуся. Просто подзвонили знайомі з Чернівців і запросили. Приїхала на майданчик, мене одразу вдягли в хустку, сорочку, запаску і кожух. Зайшла в кадр і хвилювалася, що вийде не натурально, бо досвіду в кіно не мала. В інтимних сценах замість мене видно оголену спину моєї подруги Олени. Потім її чоловік випадково дізнався про це, та поставився з розумінням, — додає Марія Яремчук.

61-річний Михайло Грицкан зіграв дядька Степана, який відвів маленького Довбуша в науку до мольфара.

— Дорогу нам мав перейти кабан, за сценарієм, — розповідає Грицкан. — Режисер сказав, що нічого особливого не треба робити, лише щоб ноги тварини торкнулися моїх грудей. Я мав впасти, а далі б підставили опудало. І головне, каже: "Не бійся, кабан прив'язаний". Ми відзняли спокійно. А потім за кілька годин після цього бачу — кабан відірвався. Наступного дня режисер говорить, треба перезняти. Отут і стало страшно, бо я вже бачив, як легко звільнилася тварина.

Музику до фільму "Легенда Карпат" записав гурт "Друга ріка" разом із Національним оркестром народних інструментів.

Зараз ви читаєте новину «"Не бійся, кабан прив'язаний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі