середа, 27 червня 2018 00:05

На площі в Києві виступлять 300 музикантів

На площі в Києві виступлять 300 музикантів
Диригент Ріккардо Муті привезе до Києва свій проект "Шляхи дружби" Фото: ГОЛОС - ІНФО

Понад 300 музикантів з України та Італії візьмуть участь у концерті "Шляхи дружби" 1 липня на Софійській площі у Києві.

Музичний проект щороку відбувається в країнах, які потерпають від війни. Перший такий захід відбувся 1997-го. Тоді італійський диригент Ріккардо Муті та сотня музикантів із театру Ла Скала прилетіли на військових літаках у боснійське місто Сараєво (у війні в 1992–1995 роках на території Боснії і Герцеговини загинули майже 94 тис. людей, 1,8 млн було переміщено. — ГПУ).

— Концерт у Києві — це визнання, що Україна перебуває у воєнному конфлікті. А також знак, що Європа нас підтримує, — каже головний диригент Національної опери України 56-річний Микола Дядюра. — Ідея заходу — об'єднання світу навколо наших проблем. Італійці везуть 40 тонн гуманітарної допомоги.

На Софійській площі разом виступа­тимуть молодіжний оркестр з італійського міста Равенна, частина оркестру Національної опери, камерний хор "Кредо" та солісти опери — Людмила Монастирська й Сергій Магера. Вони виконають твори Джузеппе Верді та симфонічну поему "Портрет Лінкольна". Музику до неї написав американський композитор Аарон Копленд. Текст складається з промов президента США Авраама Лінкольна. Читатиме поему актор Джон Малкович.

Наступного дня, 2 липня, ці ж виконавці проведуть концерт у Равенні.

— Музика — серйозна зброя, — каже Микола Дядюра. — Після Другої світової війни Італія заново створювала репутацію країни завдяки театру Ла Скала.

У Равенні ми зіграємо твори українського композитора Валентина Сильвестрова. Його музика промовляє: "Україна давно в Європі".

Зараз ви читаєте новину «На площі в Києві виступлять 300 музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі