понеділок, 04 червня 2007 16:38

Ірен Роздобудько видала казки

44-річна українська письменниця Ірен Роздобудько написала дві дитячі книжки. До казки "Коли оживають ляльки" малюнки створила дочка письменниці — 23-річна Яна, яка нещодавно закінчила художню академію.

— Донька соромиться мене, — розповідає авторка. — Стоматолог її запитав, чи я не її мама. І та відповіла: "Ні!" Вона запальна дівчинка. Не хоче, щоб мама їй допомагала. Але радить щось, коли пишу тексти, у побуті дуже допомагає. От зараз я на презентації, а вона вдома чекає на слюсаря, який має полагодити кран. Знає, що мама боїться сторонніх людей.

Друга книга Роздобудько — "Життя видатних дітей". Це п"ять історій про дитинство казкаря Ганса Крістіана Андерсена, художниці Катерини Білокур, кіноактора Чарлі Чапліна, композитора Вольфганга Амадея Моцарта й ученого Блеза Паскаля.

— Чому обрали саме цих людей? — цікавлюся.

— З українців обирала між Соломією Крушельницькою і Катериною Білокур. Коли пропустила біографію Білокур через себе, заливалась слізьми. Блеза Паскаля вибрала, бо з ним спілкуюсь, — Ірен хреститься. — Він мені дуже близький. А Чарлі сподобався тим, що дуже не любив носити червоні панчохи своєї матері.

Обидві книжки вийшли у видавництві "Грані Т" накладом 5 тис. примірників у новій серії "Сучасна дитяча проза". Згодом у цій серії вийдуть книжки Світлани Поваляєвої, Любка Дереша, Лариси Денисенко та Леоніда Кононовича.

Книжки Роздобудько вже є в продажу. Коштують до 30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько видала казки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі