пʼятниця, 02 березня 2012 00:30

Фотограф знімає лавочки цілодобово

Автор: фото надане Юрієм Дячишиним
  Фрагмент панорамної фотографії Юрія Дячишина із проекту ”Лавочки”. У повному кадрі — 21 герой. Роботи Дячишина виставили у львівській галереї ”Дзиґа”
Фрагмент панорамної фотографії Юрія Дячишина із проекту ”Лавочки”. У повному кадрі — 21 герой. Роботи Дячишина виставили у львівській галереї ”Дзиґа”

— Вісім років я виходив на львівський проспект Свободи, щоб пофотографувати лавочки й людей на них. Цей знімок зробив 2006-го. Було літо, вихідний день. Як завжди, у такий час на лавочці сиділи пенсіонери, — каже львівський фотограф Юрій Дячишин, 31 рік. 23 лютого в галереї "Дзиґа" відкрили його новий фотопроект "Лавочки".

З-поміж кількох тисяч кадрів фотограф відібрав найколоритніші. Розподілив їх за віком героїв. Вийшли окремі серії з молоддю та літніми людьми.

— Коли викладаю роздруковані фото цієї лавки, — дивлюся, як змінюється час по висоті туй, посаджених позаду — каже фотограф. — На кадрах дотепер бачу завсідників — двох акуратно вдягнених сивих бабусь. Вони завжди сидять із правого краю. Багато облич старших людей повторювалися кілька років, потім зникали. Повмирали, напевно. Завжди подобалося дивитися, як люди заповнюють місця. Вранці вони майже завжди порожні. Хіба туристи, які люблять фотографуватися, присядуть на пару хвилин. Ближче до обіду приходять пенсіонери. Їм дуже важливо зайняти вигідне місце на лавочці. Сидять до години шостої вечора — пліткують, співають націоналістичних пісень, говорять про політику, потім розходяться по домівках. Їхню вахту аж до глибокої ночі змінюють закохані парочки.

Відвідати виставку можна до 8 березня. Вхід — вільний.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф знімає лавочки цілодобово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі