середа, 04 січня 2006 13:13

Фільм за батька доробить син

Російський режисер Федір Бондарчук, 38 років, монтує "Тихий Дон" — фільм свого покійного батька Сергія Бондарчука.

На початку 90-х італійська студія "Чінечітта" запропонувала Бондарчуку-старшому екранізувати роман Михайла Шолохова.

У фільмі знялися Руперт Еверетт, Наталія Андрейченко, Борис Щербаков, Олена Бондарчук і дружина Сергія Бондарчука Ірина Скобцева.

Стрічку Бондарчук-старший робив у двох варіантах. Десятисерійну — для телепрокату, дві серії — для кіно. Всі відзняті матеріали він відправив до Італії. Але одразу після закінчення зйомок італійський продюсер оголосив себе банкрутом. Плівки за борги арештував банк "Націонале дель лаворо". А звуковий матеріал продюсер украв і вивіз до Лондона.

Фільм пролежав 13 років — як застава

Фільм пролежав 13 років — як застава. Російське міністерство культури хотіло викупити цей фільм, та римські банкіри тоді не погодилися. У 1994-му Сергій Бондарчук помер.

Рік тому стрічку таки викупили, і плівки повернулися в Росію. Бондарчук-син на "Мосфільмі" зараз займається монтажем. Прем"єру десятисерійного "Тихого Дону" в Росії запланували на лютий наступного року.

Одночасно Бондарчук розпочинає екранізацію роману братів Стругацьких "Ненаселений острів". Для зйомок у новому фільмі він планує запросити більшість акторів, що знімалися в стрічці "9 рота".

Зараз ви читаєте новину «Фільм за батька доробить син». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі