четвер, 02 листопада 2006 18:19

Фільм про помаранчеву революцію переміг у Каліфорнії

40-хвилинний фільм "Ніщо та ніколи" визнали найкращою документальною стрічкою Міжнародного кінофестивалю "Долина Темекула-2006" у Каліфорнії.

23-річний кінорежисер Дмитро Сан зняв його на Майдані у перші дні помаранчевої революції за власні гроші — $9 тис.

Першу стрічку Сан створив 2003-го. Фільмом "Бийся за майбутнє" захищав диплом журналіста.

У кіно "Ніщо та ніколи" грає киянка, непрофесійна акторка Ольга Коржинська. За сюжетом вона приїжджає з-за кордону і спостерігає революцію на Майдані. Стрічка складається з кількох новел, озвучена англійською.

— Я вислав диски цього фільму на всі можливі фестивалі, — розказує режисер. — Влітку прийшло запрошення до Америки. Поїздку оплатив міжнародний фонд "Відродження". Тепер шукаю благодійника, щоб поїхати на Міжнародний фестиваль документального кіно у Канаду. Мене туди запросили після перемоги в Каліфорнії. Надіслав бандероль з диском "Нашій Україні", просив гроші на поїздку до Канади. Відписала Катерина Ющенко. Сказала, що фільм викликає шану. Але грошей не дала.

Дмитро Сан працював 2005-го асистентом режисера Олександра Шапіро у картині "Хеппі піпл", і другим режисером у його фільмі "Примітивний погляд на речі".

— Фільм "Ніщо та ніколи" — артистичний і пристрасний, — каже "ГПУ" Олександр Шапіро. — Хоча я бачив революцію з іншого боку. Це ж політична кон"юнктура. Вона має неодмінно пройти у прокаті і на телебаченні. Бо тоді для чого знімати фільм з політичним підтекстом?

Зараз Дмитро Сан записує стрічку на DVD, щоб пішла у прокат. Каже, надсилав бандеролі на всі українські телеканали. Але ніхто не пустив його в ефір. Зараз режисер готується до зйомок ігрового фільму "Збірники" про підлітків.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про помаранчеву революцію переміг у Каліфорнії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі